Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

A szlovák Háló párt vezetője sem siet Ficóval tárgyalni a kormányalakításról

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Radoslav Procházka, a szlovák Háló (Siet) párt vezetője és Bugár Béla a Most-Híd vegyes párt elnöke is elutasította szerdán, hogy részt vegyen azon az egyeztetésen, amelyre a kormányalakítással megbízott Robert Fico hívta őket.

Arról, hogy a Háló és a Most-Híd vezetői elutasították a hét végi parlamenti választáson győztes Irány-Szociáldemokrácia elnökének meghívását, elsőként a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség számolt be Fico pártjának sajtószóvivőjére hivatkozva.

Bugár Béla már hétfőn, a Most-Híd párt elnökségi ülése után közölte: pártja úgy döntött, hogy nem ül tárgyalóasztalhoz.

Robert Fico szerdán délelőtt vette át a kormányalakítási megbízatást Andrej Kiska szlovák államfőtől, a megbízatás jövő péntekig szól. Az ügyvezető szlovák kormányfő úgy nyilatkozott, hogy először összeállítja azoknak a pártoknak a listáját, amelyekről úgy véli, hogy van értelme tárgyalóasztalhoz ülni velük, majd várhatóan még szerdán elkezdik az első egyeztetéseket a kormányalakításról.

"Először megszólítom őket, s ha nem mutatnak érdeklődést a találkozó iránt, akkor azt tiszteletben fogom tartani" - nyilatkozott Robert Fico. Megjegyezte: "Nincs sok alternatíva."

Fico pártjának a szombati voksoláson a szavazatok 28,28 százalékát sikerült megszereznie, ami 49 parlamenti mandátumot jelent. Ez mintegy harmadával kevesebb, mint amennyivel jelenleg Ficóék a 150 fős pozsonyi parlamentben rendelkeznek, és nem teszi lehetővé számukra, hogy önállóan alakítsanak új kormányt.

Őszi belföldi csomagajánlatok

Mindjárt itt az őszi szünet, foglaljon már most akciós ajánlatainkból.

Csapatépítés, esküvő, konferencia?

A Travelo rendezvény melléklete jobbnál jobb tippekkel könnyíti meg rendezvényei szervezését!