Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Az izraeli erőszakcselekményekről tárgyalt Joe Biden és Mahmúd Abbász

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az izraeliek és palesztinok között hónapok óta folytatódó erőszakcselekményekről tárgyalt Rámalláhban szerda este Joe Biden amerikai alelnök Mahmúd Abbász palesztin elnökkel - tájékoztatott közleményében a Fehér Ház.
"Eszmét cseréltek a folytatódó erőszakcselekményekről az izraeliek és a palesztinok között, és a Jaffában kedd este történt tragikus terrorcselekményről, amelyben meghalt Taylor Force amerikai állampolgár" - áll a közleményben.

Biden határozottan elítélte a jaffai incidenst. Megismételte, hogy az Egyesült Államok támogatja az izraeli-palesztin konfliktus rendezését két független állam létrejöttével. Sürgette az érintetteket, hogy tegyenek lépéseket a feszültségek csökkentésére, teljesítsék kötelezettségeiket, és tartózkodjanak a gyújtóhangú szólamoktól - áll a fehér házi közleményben.

Biden kedden érkezett kétnapos látogatásra a térségbe, hogy új lendületet adjon a palesztin-izraeli béketárgyalásoknak.

Aznap Jaffában késeléses merényletsorozat történt, amelyben megölték a 28 éves amerikai diákot. Biden szerdán tárgyalt Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, és bírálta a palesztin vezetést, amiért nem ítélte el a történteket. Az amerikai alelnök elmondta, hogy felesége és unokái éppen a közelben, egy tengerparti étteremben vacsoráztak a merénylet idején.

Immár öt hónapja követnek el rendszeresen a palesztinok hasonló, általában késeléses támadásokat, amelyekben eddig harmincnál több izraeli halt meg. Palesztin oldalon meghaladja 170-et a halottak száma - ők zömében a merényletek elkövetői vagy az utcai összecsapások résztvevői.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.