Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Trump csak bronzérmes Washingtonban

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Barack Obama amerikai elnök a Donald Trump chicagói kampánygyűlésén történt előző napi verekedések után arra figyelmeztette az elnökjelöltségre pályázó politikusokat szombaton, hogy kerüljék a feszültségkeltést és az inzultusokat.

Obama elnök a Demokrata Párt egyik texasi pénzgyűjtő rendezvényén mondott beszédet, és fejtette ki álláspontját. "A közhivatalért versengőknek arra kell összpontosítaniuk, hogyan csinálhatjuk jobban a dolgokat, s nem inzultusokkal, iskolás kötekedésekkel, tények gyártásával kell foglalkozniuk, nem rasszista és hitbéli ügyekben megosztó politikát kell hirdetniük" - mondta.

Az elnök úgy említette Trumpot: "az alak, aki biztos benne, hogy én Kenyában születtem". Véleménye szerint az ingatlanmágnás "az esszenciája mindannak, ami az elmúlt évtizedben a Republikánus Pártban történt". Obama úgy fogalmazott: "a republikánusok azt az üzenetet táplálták, hogy a kompromisszum árulás, hogy a másik fél nem egyszerűen hibázik, hanem egyenesen tönkreteszi az országot. Vagy hazaárulást követ el".

A republikánusok vezető elnökjelölt-aspiránsa, Donald Trump pénteki chicagói kampányrendezvényén Trump hívei és ellenfelei között összetűzésekre került sor, ezért Trump elnapolta a gyűlést. Két rendőr megsérült, öt tüntetőt letartóztattak.

Kaotikus viszonyok uralkodtak Donald Trump szombaton Ohióban és Missouriban tartott kampányrendezvényein is. Az ohiói Daytonban az elnökjelölt-aspiráns éppen elkezdte beszédét, amikor valaki felugrott a pódiumra és megragadta őt. A titkosszolgálatnak kellett közbelépnie: elvezették Trumpot, a rendezvényt pedig félbeszakították. Előzőleg Missouri államban, Kansas Cityben szintén Trump-ellenes tüntetők jelentek meg, s többször is félbeszakították a beszédét. Tüntetők fogadták őt Clevelandben is, ott néhány, magát orvosnak mondó férfi olyan trikót viselt, amelyen az a felirat volt olvasható: "muszlim orvosok életeket mentenek Clevelandben".

Ugyanakkor a legfrissebb felmérés szerint - amelyet a Quinnipiac Egyetem közvélemény-kutatója végzett - Ohió államban Trump nyerésre áll a keddi előválasztások előtt, megelőzve a "hazai pályán" versenyző John Kasich ohiói kormányzót is.

Szombaton a republikánusok Wyoming szövetségi államban, a szövetségi fővárosban, Washingtonban, az Északi-Mariana-szigeteken és Guamon tartottak előválasztást, illetve jelölőgyűlést. A Washingtonban tartott jelölőgyűlést nagy meglepetésre Marco Rubio floridai szenátor nyerte meg, valamivel több, mint 37 százalékos támogatottsággal, és Donald Trumpnak csak a harmadik helyet sikerült megszereznie. Wyomingban Ted Cruz texasi szenátor áll nyerésre.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!