Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

A közöltnél kevesebb, de így is közel kétezer migránst tartóztattak fel a törökök

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A korábban közöltnél kevesebb, de így is közel kétezer, a görögországi Leszbosz szigetére igyekvő migránst tartóztatott fel pénteken a török parti őrség - közölte este a hadsereg egy összefoglaló jelentésben. A korábbi, más forrásokból származó adat még háromezer emberről szólt.

Musztafa Nazmi, a törökországi Dikili körzet kormányzója a Reuters hírügynökségnek úgy nyilatkozott, kizárólag saját körzetében mintegy háromszáz migránst állítottak elő, amikor megpróbáltak az Égei-tengeren keresztül Görögországba jutni.

A török hatóságok a parti őrség hajóit és helikoptereket is bevetettek egy nagyszabású műveletben, amely során szárazföldi szállásokon és a tengeren is fogtak el migránsokat. Többségük szíriai vagy afganisztáni. Kikérdezik őket a hátterükről, hogy eldönthessék, mi legyen velük. Pontos létszámukat 1734-ben adták meg, és letartóztattak 16 embercsempészt is.

Eközben a török miniszterelnök és az uniós vezetők pénteki brüsszeli csúcstalálkozójukon megállapodtak az Európai Unió és Törökország közötti migrációs egyezményről. Ettől azt várják, hogy Ankara lezárja a Görögországba vezető tengeri utat, amelyet tavaly egymillió bevándorolni szándékozó ember használt Nyugat-Európa felé.

Mindazokat az illegális migránsokat, akik most vasárnapot követően mégis megérkeznek Törökország felől a görög szigetekre, vissza fogják küldeni. A kitoloncolás április 4-én kezdődik.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.