Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Abdeslamon kívül további négy személyt fogtak el a belga hatóságok - videó

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Salah Abdeslamon kívül további négy személyt fogtak el a belga hatóságok - közölte péntek este Brüsszelben a szövetségi ügyészség szóvivője.

A novemberi párizsi terrortámadások feltételezett főszervezőjét a nap folyamán fogták el a brüsszeli Molenbeek negyedben. Thierry Werts szóvivő tájékoztatójából kiderült, hogy a mintegy négy órás rendőri akció során sikerült kézre keríteni Abdeslamot, lövésekre is sor került.

Korábbi jelentések szerint valóban több lövés és két robbanás is hallatszott a rendőrségi akció során, a terroristát lábon lőtték, ezután vették őrizetbe. Egy másik gyanúsított is könnyebben megsebesült - mondta az ügyészségi tisztségviselő, aki azt is közölte, hogy e két emberen kívül további hármat is őrizetbe vettek. Ez utóbbiak egy családnak a tagjai, akik Abdeslamot bújtatták. Arról viszont nem tudott felvilágosítást adni a szóvivő, hogy e család milyen ismeretségi kapcsolatban állt az elfogott személlyel.

Hírügynökségek magát a szövetségi főügyészt is idézték. Eric Van der Sypt azt mondta, hogy Abdeslamnál nem volt fegyver, amikor megadásra szólították fel, s mivel nem engedelmeskedett a felszólításnak, lábon lőtték. A főügyész szerint a nyomozások folytatódnak.

A belga hírügynökség korábban azt jelentette, hogy a rendőrség újabb nagyszabású akcióba kezdett az őrizetbe vételt követően, ami során több robbanást is hallani lehetett az iszlamisták fellegvárának számító brüsszeli negyedben. Továbbra sem világos, hogy e robbanásokat rendőrségi erők vagy terroristák okozták-e.

Televíziós híradásokban azt lehetett látni, hogy maszkos, feketébe öltözött rendőrök őrködtek a negyed egyik utcáján. A rendőrség körbe vett egy lakóépületet és egy fehér kapucnis melegítő fölsőbe öltözött férfit vonszoltak egy jelzés nélküli rendőrautóba.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.