Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Korlátozták az áthaladást az orosz-finn határon

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ideiglenesen korlátozták a harmadik országok állampolgárainak áthaladását az orosz-finn határon a kétoldalú migrációügyi együttműködés keretében, erről állapodott meg kedden Vlagyimir Putyin orosz elnök és finn partnere, Sauli Niinistö Novo-Ogarjovóban.

Putyin Oroszország megértéséről biztosította a migránsok áradata miatt aggódó Finnországot, és felajánlotta Moszkva partneri együttműködését a kérdésben.

Az orosz elnök kifejezte meggyőződését, hogy sem Moszkvának, sem Helsinkinek nem tetszik a kétoldalú gazdasági együttműködés csökkenése. Putyin kijelentette, hogy a kétoldalú kereskedelmi forgalomnak az Oroszországgal szembeni uniós szankciók, az orosz ellenlépések és az árfolyamváltozások miatti csökkenése hazai összterméke (GDP) 1 százalékánál valamivel nagyobb veszteséget okozott Finnországnak.

A finn államfő kijelentette, hogy mindkét fél érdekelt a gazdasági szankciók eltörlésében, de hangsúlyozta, hogy ehhez szükséges az ukrajnai rendezésről megkötött minszki megállapodások betartása. Niinistö finnországi látogatásra hívta meg az orosz elnököt.

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.