Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Tunéziában meghosszabbították a rendkívüli állapotot

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tunéziában három hónappal meghosszabbították az ország fővárosában tavaly novemberben elkövetett és tucatnyi halálos áldozatot követelő terrorakció miatt bevezetett rendkívüli állapotot - közölte kedden az AP amerikai hírügynökség.

A tunéziai elnök hétfői döntése már a harmadik alkalom, hogy meghosszabbították a rendkívüli állapotot az észak-afrikai országban. Bédzsi Káid esz-Szebszi elnök döntése az ország fenyegetettségét tükrözi, hiszen Tunézia Líbiával és Algériával közös határain szélsőségesek ellen folytat harcot.

A rendőrség kedden felszámolt egy 12 fős terrorista sejtet, amely szélsőségeseket toborzott az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet számára Líbiába - közölte a tunéziai belügyi tárca.

Március 7-én iszlamisták ütöttek rajta a tunéziai hadsereg és rendőrség ellenőrző pontjain és laktanyáin a Líbiával szomszédos területen, az összecsapásokban legalább 45-en vesztették életüket, köztük 13 katona és hét civil is.

Tavaly márciusban pedig egy tuniszi múzeumban iszlamista terroristák 24 emberrel végeztek, közülük 20 külföldi turista volt. Június 26-án a Földközi-tenger partján fekvő Szúsza város két szállodájának strandján merénylők 38 külföldi turistát lőttek le, a felelősséget ezúttal is IÁ vállalta. November 24-én az IÁ az elnöki őrség autóbusza ellen követett el 12 áldozatot követelő robbantásos merényletet.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.