Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Obama: a világnak össze kell fognia a terrorizmus elleni küzdelemben

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A világnak össze kell fognia a terrorizmus elleni küzdelemben, az Egyesült Államok pedig le tudja és le is fogja győzni az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezetet - hangsúlyozta szerdán Barack Obama amerikai elnök argentínai látogatásán, egy nappal a brüsszeli merényleteket követően.

Mauricio Macri argentin elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján Obama a brüsszeli támadásokra utalva azt mondta, Washington továbbra is minden segítséget megad a támadások kivizsgálásához és az elkövetők bíróság elé állításához.

A latin-amerikai országban kétnapos látogatáson tartózkodó Obama azt mondta, az Iszlám Állam megsemmisítése a legfontosabb feladat. Emlékeztetett arra, hogy a Washington vezette terrorellenes koalíció által az IÁ hadállásaira mért légicsapások megtizedelték a dzsihadisták vezetőit.

Az amerikai elnök leszögezte, az Egyesült Államok a terrorszervezet teljes felszámolásáig folytatja a harcot. Ezzel egyidejűleg Washington azon fog dolgozni szövetségeseivel, hogy megakadályozza az Iszlám Állam követői által tervezett merényleteket.

Obama dicsérte a 2015 decembere óta hivatalban lévő, jobbközép argentin elnököt, amiért már megkezdte számos, korábban ígért reformjának a megvalósítását, és azt mondta, Washington kész arra, hogy együttműködjön az argentin "történelmi átmenet" megvalósításában. Az amerikai elnök azt mondta, Argentína példát mutat a szomszédos országoknak.

Beiktatását követően Macri eltávolodott a Dél-Amerikát zömmel uraló, erősen baloldali politikai irányzatoktól, és a nyugati országok felé fordult. Washington ezzel új szövetségesre tett szert a térségben.

Macri azt mondta, Obama látogatása a két ország közötti érett, intelligens kétoldalú kapcsolatok kezdetét jelzi.

Mindkét vezető úgy vélte, Argentína és az Egyesült Államok a kábítószer-kereskedelem elleni harctól a zikavírus terjedésének megakadályozásáig számos kérdésben működhet együtt.

Obama és Macri megvitatta Brazília helyzetét is, amely a Petrobras állami olajipari vállalat körül kirobbant korrupciós botrány miatt hónapok óta súlyos belpolitikai válsággal küzd, és gazdasági recesszióba süllyedt csupán néhány hónappal a Nyári Olimpiai Játékok megrendezése előtt.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!