Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Harry herceg egy nepáli iskola újjáépítésében segít

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
II. Erzsébet királynő unokája meghosszabbítja nepáli tartózkodását, hogy segítsen újjáépíteni egy helyi iskolát.

A 31 éves herceg a fővárosban, Katmanduban tartott szerdai találkozón szólalt fel. A rendezvény központi témája az ország azon célkitűzése volt, hogy 2030-ra felszámolja a gyermekházasságot.

A herceg azt is bejelentette, hogy az eredetileg ötnaposra tervezett látogatását megtoldja még hat nappal, hogy egy amerikai székhelyű jótékonysági szervezettel együttműködve segítsen újjáépíteni az egyik iskolát, amelyik a földrengésben megsérült. A munkálatok pontos helyszínét azonban nem árulta el.

Harry herceg a gyermekházasságról szólva elmondta, hogy az oktatáshoz való jobb hozzáférés egyéni sorsokat, családokat, közösségeket és végső soron egész országokat képes megváltoztatni. "Kilépve az iskolából a lányok olyan képességek, tudás és önbizalom birtokában lesznek, amelyekkel javítani tudják saját és a környezetükben élők életét is" - fogalmazott a herceg.

Ma világszerte 720 millió olyan nő él, aki 18 éves kora előtt ment férjhez. A fejlődő országokban élő lányok egyharmada 18, egy kilencede 15 éves kora előtt megházasodik. A Girls Not Brides nevű csoport szerint Nepálban a lányok 41 százaléka megy férjhez mielőtt elérné a 18 éves kort, ami az egyik legmagasabb arány a világon.

"Nem fogjuk tudni megnyitni ezeket a lehetőségeket a fiatal nők és lányok előtt mindaddig, amíg nem tudjuk megváltoztatni minden család és közösség gondolkodásmódját. Ahhoz, hogy ezt elérjük, nem csak a nőknek kell felszólalniuk a lányok jogaiért" - fogalmazott Harry herceg.

Szombati érkezése óta II. Erzsébet királynő unokája találkozott Nepál első női elnökével, Bidija Dévi Bandarittal és Khadga Praszad Oli nepáli miniszterelnökkel. A herceg a tavalyi földrengésekkor megsérült több százéves örökségvédelmi helyszíneket keresett fel és találkozott a túlélőkkel is, akik közül sokan még mindig átmeneti menedékeken élnek.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!

Valentin napi wellness ajánlatok

Kényeztesse párját Valentin napi meglepetéssel valamelyik wellness szállodában.