Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Az amerikaiak számon tartották a brüsszeli robbantókat

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az amerikai hatóságok számon tartottak a keddi brüsszeli robbantások elkövetői közül kettőt, Ibrahim és Khalid el-Bakraouit, akiknek neve szerepelt egy terrorizmusellenes listán - közölte a CNN.

Az amerikai hírtelevízió pénteken meg nem nevezett forrásokra hivatkozva számolt be arról, hogy Ibrahim el-Bakraoui, aki a brüsszeli Zaventem repülőtéren hajtott végre öngyilkos merényletet, már a tavaly novemberi párizsi terrorista akciót megelőzően rákerült a szóban forgó listára. Testvére, Khalid, aki a brüsszeli metrón követett el öngyilkos merényletet, röviddel a francia fővárosban végrehajtott vérengzés után került a hatóságok látóterébe.

A CNN nem közölte, hogy pontosan milyen listáról van szó.

A Reuters hírügynökség korábban arról tudósított, hogy a Bakraoui fivérek már a párizsi merényletekben kulcsszerepet játszó Salah Abdeslam március 18-i brüsszeli elfogása előtt ismertek voltak az amerikai hatóságok előtt.

Frédéric Van Leeuw belga főügyész csütörtöki tájékoztatása szerint bizonyítást nyert, hogy a keddi brüsszeli terrortámadás elkövetői között lévő testvérpár kapcsolatban volt a párizsi öngyilkos merénylőkkel.

A brüsszeli támadássorozatban 31 ember halt meg, mintegy háromszáz pedig megsebesült.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!

Valentin napi wellness ajánlatok

Kényeztesse párját Valentin napi meglepetéssel valamelyik wellness szállodában.