Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Kedd előtt nem nyit ki a brüsszeli nemzetközi repülőtér

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kedd előtt nem nyit ki a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér - közölték a reptéri hatóságok szombaton.

A tájékoztatás szerint négy nappal a brüsszeli terrortámadásokat követően befejeződtek az utascsarnokban végzett helyszíni vizsgálatok, ennek ellenére március 29. előtt nem indulhat meg az utasok fogadása.

A reptéri csarnokban és az európai uniós intézményekhez közeli Maelbeek metróállomáson március 22-én elkövetett merényletekben 31 ember meghalt, és 260-an megsebesültek, utóbbiak között két magyar állampolgár.

A repülőtér korábban azt közölte, hogy vasárnapig biztosan zárva tart.

Belgiumban a húsvéti ünnepekkel kéthetes vakáció kezdődik az iskolákban. Az évnek ebben az időszakában naponta mintegy hatszáz járat indul és érkezik a Zaventem légikikötőbe. A repülőtér szóvivője közölte, hogy egyelőre nem mérték fel, mekkora kiesést jelent a hétnapos kényszerű zárva tartás.

A repülőteret üzemeltető Brussels Airport Company pénteken kapott engedélyt arra, hogy mérnökök korlátozott létszámú csoportját beengedje a létesítménybe a két robbantás miatt keletkezett károk felmérésére, valamint arra, hogy tanulmányozzák, miképpen lehet részlegesen megindítani az utasforgalmat, figyelembe véve a kormány által elrendelt biztonsági intézkedéseket.