Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Washington cáfolta, hogy másképp gondolkodik Aszad jövőjéről

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Cáfolta az amerikai külügyminisztérium az orosz külügyminiszter-helyettes arról szóló pénteki állításait, hogy Washingtonban megértésre talált Moszkva álláspontja, miszerint a szíriai elnök sorsa nem képezheti vita tárgyát.

"Hamis minden arról szóló sugalmazás, hogy megváltozott a Bassár el-Aszad jövőjével kapcsolatos véleményünk" - közölte pénteken az amerikai külügyminisztérium szóvivője arra reagálva, hogy Szergej Rjabkov az amerikai külügyminiszter, John Kerry szerdai és csütörtöki moszkvai tárgyalásait kommentálva azt hangoztatta: Washington elfogadta Moszkvának azt az alapvető álláspontját, miszerint az Aszad sorsáról való döntés a szíriai konfliktus lezárására irányuló folyamat mostani szakaszában nem szerepelhet a napirenden.

John Kirby hozzátette, nézetük szerint a szíriai elnök minden jogát elvesztette a kormányzásra, és az Obama-kormányzatnak továbbra is az az álláspontja, hogy Aszad nem vezetheti tovább Szíriát.

Az Egyesült Államok tavaly ugyan elállt követelésétől, hogy a szíriai elnök azonnal távozzon a polgárháború dúlta közel-keleti ország éléről, de továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy Aszad mondjon le a politikai átmenet egy pontján.

Az öt éve tartó szíriai harcokban eddig legalább 250 ezren vesztették életüket, több millióan kényszerültek otthonuk elhagyására.

Valentin napi wellness ajánlatok

Kényeztesse párját Valentin napi meglepetéssel valamelyik wellness szállodában.

A téli sport szerelmeseinek!

Kiváló sípályákon hódolhat téli sport szenvedélyének, mutatjuk a legjobb helyeket.