Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

A The Prodigy és a Nine Inch Nails léphet fel az erdélyi Szigeten

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Romániai sajtóértesülések szerint még zajlanak a marosvásárhelyi Félsziget szervezői és szponzorai közötti tárgyalások. Szinte biztosnak tűnik, hogy a The Prodigy és a Nine Inch Nails lehetnek a Víkend-telepen rendezendő fesztivál sztárvendégei.

A román sajtóban kiszivárogtatott információk szerint a Prodigy és a Nine Inch Nails lesz az idei Félsziget Fesztivál sztárvendégei - írja a Krónika. A Cotidianul napilap információi szerint ugyanakkor Erdély legnagyobb zenefesztiváljának szervezői a legnagyobb üdítőital-gyártó cég romániai képviseletével tárgyalnak a Félsziget főszponzori támogatása kapcsán, és az sem kizárt, hogy a megállapodás esetén az idei rendezvény felvenné a főtámogató nevét.

A fesztivál szervezői a Krónika érdeklődésére elmondták: a román sajtóban megjelent információkat sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánják. Továbbra is tárgyalásokat folytatnak az esetleges támogatókkal, illetve a marosvásárhelyi önkormányzattal annak érdekében, hogy a rendezvényt idén is a megszokott helyszínen, a Maros-parti Víkend-telepen bonyolítsák le. A rendezvény szervezői ugyanakkor megígérték, napokon belül sajtóközlemény keretében ismertetik a fontosabb tudnivalókat a július 23-26. között megrendezendő fesztivál programjáról.

Bár a Cotidianul által bejelentett fellépők hivatalos koncertnaptárjában még nem szerepel marosvásárhelyi dátum, sajtóértesülések szerint több mint biztos, hogy az 1990-es évek egyik legmeghatározóbb elektronikus zenét játszó formációja, a brit Prodigy fellép a Félsziget Fesztiválon. Az amerikai Nine Inch Nails pedig európai búcsúturnéja keretében látogatna el Marosvásárhelyre.