Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Nemzetközi Cirkuszfesztiválon mutathatják meg magukat a magyar artisták

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
17 ország 75 művésze lép fel a csütörtök este kezdődő 11. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon a Fővárosi Nagycirkuszban. A vasárnapig tartó rangos megmérettetésen a Baross Imre Artistaképző növendékei saját műsorral is bemutatkoznak - mondta Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója.

A Nemzetközi Cirkuszfesztivál a világ első öt nagy cirkuszfesztiválja közé tartozik. Rögtön utánunk van időben is a Monte Carlo-i cirkuszfesztivál is. Megszokták a cirkuszigazgatók, a menedzserek, hogy a tengerentúlról először Budapestre érkeznek, megnézik itt a fesztivált, majd innen mennek Monte Carlo-ba - közölte Fekete Péter.

Attól, hogy a rigai cirkuszigazgató, a Rosgoscirk művészeti vezetője vagy Cirque du Soleil casting directora itt lesz a zsűriben, azt mutatja, hogy világ cirkuszélete ránk figyel. De a legjobb artisták azért akarnak idejönni versenyezni, mert meg akarják mutatni magukat a cirkuszigazgatóknak, hiszen ha itt jól szerepelnek, akkor utána jobb szerződéseket tudnak kötni. Az egyik vonzza a másikat: ha komoly emberek vannak a zsűriben, ha a nézőtéren ott vannak a legkomolyabb menedzserek, akkor bizony a legjobb műsorszámok jönnek el - részletezte.

Hangsúlyozta: egy nagyon komoly világszámra is számítunk, hiszen az a Gerling csoport, ami egyedülálló módon hét emberes piramissal megy végig a magas kötélen, hónapok óta éjszakánként azon dolgozik a Fővárosi Nagycirkuszban, hogy ezt nyolc emberre emelje, és a világcsúcsot itt mutassák be először a világon.

A Fővárosi Nagycirkusz igazgatója elmondta: két célunk van: az egyik, hogy idehozzuk Magyarországra a világ legjobbjait, a másik célunk pedig, hogy a magyar művészeket bemutassuk a világból ideérkező menedzsereknek, cirkuszigazgatóknak.

Éppen ezért tartunk egy úgynevezett magyar gálát. Ezt nem csak ifjúságinak mondanám, hiszen a két részből álló gála első felében az artistaképző iskola fiatal tehetségeit mutatjuk be, a második részben pedig azok a profi, éppen Magyarországon tartózkodó artistaművészeket, hogy ha már idecsábítottuk a menedzsereket, cirkuszigazgatókat, akkor láthassák a magyar műsorszámokat - részletezte Fekete Péter.

Hanganyag: Oláh András

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.