Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Golden Globe-díjas forgatókönyvíró lesz a prágai Febiofest egyik díszvendége

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Peter Morgan Golden Globe-díjas brit forgatókönyvíró lesz az idei Febiofest prágai nemzetközi filmfesztivál egyik díszvendége.

A forgatókönyvíró, aki A királynő és Az utolsó skót király című filmjeivel szerzett nemzetközi elismerést, a fesztiválon "a világ filmművészetéhez való jelentős hozzájárulásáért" - Kristián-díjat kap - közölte Martina Chvojka Reková, a Febiofest szóvivője.

Peter Morganhez közel állnak a csehek és Csehország, felesége, Anna Carolina ugyanis Karel Schwarzenberg vezető cseh politikus lánya.

A prágai nemzetközi filmfesztivál, melyet immár 23. alkalommal rendeznek meg, idén március 17. és 25. között lesz. A fesztiválon több mint ötven ország mintegy 160 filmjét vetítik. A mustra magyar filmeket is rendszeresen tűz műsorára.

A Febiofest, amelyet Fero Fenic Prágában élő szlovák filmrendező hívott életre a kilencvenes évek elején, mára az egyik legnagyobb és legnépszerűbb kulturális rendezvénnyé vált Csehországban, és komoly nemzetközi rangot vívott ki magának.

A prágai szemle után a kiválasztott filmeket 14 cseh városban is levetítik, majd a rendezvény átköltözik Szlovákiába, ahol egy héten át tekinthetők meg az alkotások.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!

Őszi belföldi csomagajánlatok

Mindjárt itt az őszi szünet, foglaljon már most akciós ajánlatainkból.