Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Megsokszorozódott Bowie lemezeinek ára

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az egekbe szökött David Bowie halála után a művész hanglemezeinek ára Nagy-Britanniában: a legújabb, Blackstar című album egyik különleges vinilkiadása például az eredeti ár tízszereséért vásárolható meg.

Átszámítva több mint 150 ezer forintot kell fizetni a különkiadásért.

"A jó állapotban fennmaradt népszerű lemezek az eredeti ár több mint az ötszöröséért cserélhetnek tulajdonost online. Bár a nagy művészek halálakor munkáik ára általában megnő, Bowie esetében szokatlanul nagy az árnövekedés" - mondta el Ian McCann, a Record Collector brit szaklap munkatársa.

Bowie január 10-én a rajongók számára váratlanul hunyt el rákbetegségben, két nappal legutóbbi lemeze, a Blackstar megjelenése után.

McCann szerint az árak várhatóan hamarosan csökkenni kezdenek. Ezért aki rendszeresen felbukkanó lemezt kíván vásárolni, annak érdemes várni a piac megnyugvásáig. Ráadásul a lemezkiadó cégek időnként ismételten kiadják a keresett albumokat. A gyűjtők elsősorban úgyis a kifogástalan állapotban lévő eredeti példányokat keresik.

A Record Collector magazin rendszeresen kiadja a Rare Record Price Guide-ot, a lemezek árát összegző nemzetközileg elismert kézikönyvet.

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.