Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Önironikus, személyes mozi Kern András új filmje

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ma került a mozikba Kern András "Gondolj rám" című filmje. A Vámos Miklós "Halhatatlan" című novellájából készült filmes átirat egy halálos beteg sebész főorvos különös elhatározását, fekete humorú történetben meséli el. Az LGT dalokat sem nélkülöző moziról Kern András színész-rendező beszélt az InfoRádiónak.

"Jó filmhelyzet, bizarr novella ez, 4-5 oldalas összesen, de érezni rajta, hogy alkalmas arra, hogy egy másfél órás filmnek a kiindulópontja legyen" - mondta Kern András színész-rendező az InfoRádiónak.

A történet egy ember bukását mutatja meg: Borlai doktor, aki neves sebész, halálos diagnózist kap kollégájától. Nem sok ideje van hátra és úgy határoz, elmarja maga mellől a családját, hogy kevésbé legyen nekik fájdalmas az elválás. Ezt az embert a szeretet vezérli, mégis bukásra van ítélve.

"Ez a film tragikomédia, tele humorral, iróniával és öniróniával. A főhősnek olyan tulajdonságai vannak, mint nekem. Magamra lett húzva a szerep, mivel tudtam, hogy én játszom, hiszen magamra írtam. A főszereplő néha cinikus megjegyzéseket tesz saját magával kapcsolatban, és a legnehezebb perceiben is önironikus. A meghatódások is olyanok, mint bennem. Személyes film ez." - fogalmazott Kern András.

A filmben közreműködő alkotók is közel állnak a rendezőhöz.

"De azért azt sosem felejtem el, amit Bereményi Géza tanácsolt nekem 30 évvel ezelőtt, hogy vigyázzak arra, nehogy a barátaimra osszam ki a szerepeket, hanem arra, akire való. Ragályi Elemért régóta ismerem, a Sztracsatellában és A miniszter félrelépben is ő volt az operatőr, nagyon szeretem, ahogy ő lát, progresszív alkotó."

Mint mondta, a film zeneszerzőjét, Presser Gábort is régóta ismeri, a film címe pedig egy régi LGT-sláger, amit személyesen ő maga vágyott elénekelni.

"Ilyen vágyat csináltunk a hősnek, Borlai főorvosnak is, aki egy amatőr orvoszenekarral próbálgat és azt mondják neki, hogy nem is tud énekelni. De végül, amikor egyedül marad, elénekli ezt a dalt." - mesélt a filmről Kern András.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.