Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Az izraeli ajándékút elutasítására kérik az Oscar-jelölteket

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Oscar-díj esélyeseinek szánt ajándékcsomagban szereplő izraeli luxusutazás lemondására szólította fel a jelölteket a palesztin területek izraeli megszállása és a telepesítés miatti bojkott hívei.

A BDS (Bojkott, Tőkekivonás, Szankciók) nevű globális kampány támogatói illuzórikusnak tartják az izraeli-palesztin konfliktus béketárgyalások útján való rendezését, és inkább a zsidó állam elleni bojkottot szorgalmazzák a dél-afrikaiak korábbi apartheidellenes harcától ösztönözve.

"Gázában nincs éhezők viadala, az évek óta tartó izraeli megszállás és ostrom miatt van viszont valódi éhezés" - mondta Omar Bargúti, a BDS palesztin területeken dolgozó bizottságának tagja az Éhezők viadala című kasszasikerre utalva. "Reméljük, hogy az Oscar-díj jelöltjei erkölcsi alapon elutasítják az ingyenes (izraeli) propagandát" - tette hozzá.

A turizmusért felelős izraeli minisztérium egy hete jelentette be, hogy figyelemfelkeltő kampányt indít, amelyben hollywoodi csillagok segítségével hirdetné a közel-keleti ország látványosságait. Ennek részeként ajánlottak fel tíznapos luxusutazást a legjobb férfi és a legjobb női főszereplő, a legjobb férfi és a legjobb női mellékszereplő, valamint a legjobb rendező kategória Oscar-jelöltjeinek, köztük Leonardo DiCapriónak, Matt Damonnak, Jennifer Lawrence-nek, Sylvester Stallonénak, Christian Bale-nek és Kate Winsletnek.

"A palesztin művészek és a civil társadalom arra számít, hogy ezek a hollywoodi csillagok a lelkiismeretükre hallgatva cselekszenek, és nem adják a nevüket a kétségbeesett izraeli lépésekhez, amelyekkel (a zsidó állam) takargatni akarja háborús bűneit és a palesztin néppel szembeni rasszizmusát" - írta közleményében a BDS palesztin szervezete.

Az Oscar-díj jelöltjei minden évben értékes ajándékokat kapnak, idén egyes csomagok értéke eléri a 200 ezer dollárt (55,3 millió forintot), amelyből az izraeli út értéke 55 ezer dollár (15,2 millió forint).

Őszi belföldi csomagajánlatok

Mindjárt itt az őszi szünet, foglaljon már most akciós ajánlatainkból.

Hévízi pihenés

A hévízi gyógytó nemcsak a fürdőzés élményét adja, az egészségmegőrző wellness kúrák alapját jelenti.