Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Meryl Streep a fehér férfi stúdiófőnököket okolja

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Meryl Streep szerint mindaddig nem kerül pont a fekete bőrű és a női alkotók szerepe körüli vitára a filmiparban, míg a stúdiók vezetői székében többségében fehér férfiak ülnek.

A Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale nemzetközi zsűrijének idei elnöke a német fővárosban beszélt az Oscar-jelölésekkel kapcsolatban kialakult vitáról, amelyet az váltott ki, hogy a színészi kategóriákban sorozatban második éve csak fehér bőrű jelöltek szerepelnek.

Meryl Streep vasárnap mesterkurzust tartott 300 fiatal színésznek a világ minden tájáról a Berlinalén, és arra a kérdésre, hogy szerinte csökkent-e a szexizmus és a rasszizmus, amióta ő negyven éve a pályán van, az amerikai színésznő azt mondta: "azt hiszem, nagyon jó irányú fejlődés tapasztalható". Hozzáfűzte, hogy "néha muszáj nagy lármát csapni ahhoz, hogy helyet kapjunk az asztalnál". Szerinte végső soron az lenne a legfontosabb, hogy a döntéshozók között sokszínűség uralkodjon.

A háromszoros Oscar-díjas filmcsillag azt monda, fiatalon úgy vélte, karrierje negyvenéves kora előtt véget fog érni, mert az annál idősebb nőkre csak boszorkányszerepek vártak. A fiataloknak azt tanácsolta, ne hagyatkozzanak túl nagy mértékben szexepiljükre, mert egy hosszú pályafutás során többféle korú karaktert kell eljátszani.

Valentin napi wellness ajánlatok

Kényeztesse párját Valentin napi meglepetéssel valamelyik wellness szállodában.

A téli sport szerelmeseinek!

Pihenés Ausztria legmagasabb csúcsánál, a Grossglockner lábánál.