Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Miért nézték ilyen kevesen az Oscar-gálát?

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem az afroamerikai nézők elfordulása miatt csökkent nyolc százalékkal az Oscar-gála tévés közvetítésének nézettsége az Egyesült Államokban - ez derült ki a Nielsen közvélemény-kutató cég kedden közzétett felméréséből.

A cég korábban azt jelentette, hogy az ABC közvetítését 34,4 millió amerikai látta, ami a tavalyi nézettséghez képest nyolc százalékos csökkenés, emellett az elmúlt nyolc év mélypontja.

A Nielsen kedden arról is beszámolt, hogy bár a díjátadó ceremóniát heves vita előzte meg a hollywoodi sokszínűség hiánya - a faji, etnikai és nemi diszkrimináció - miatt, és több fekete bőrű sztár ez ellen a gála bojkottjával tiltakozott, a nézőszám visszaesésének okát mégis máshol kell keresni.

Az elmúlt évtizedben ugyanis 2012-ben, 2011-ben, 2009-ben és 2008-ban is kevesebb afroamerikai nézője volt a show-nak, mint idén. Vasárnap 3,22 millió afroamerikait érdekelt az Oscar-műsor az Egyesült Államokban. Az is igaz azonban, hogy egy évvel ezelőtt két százalékkal nagyobb volt ez a közönség.

A Nielsen emlékeztetett arra, hogy az Oscar-jelölt filmek népszerűsége erősen hat a műsor nézettségére. Idén a Golden Globe-gálát is kevesebben nézték, mint tavaly.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.