Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Opera készül a Pink Floyd zenéjéből

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Operaelőadás készül a Montréali Operaház 2016-2017-es évadában a Pink Floyd The Wall című legendás albumából, a város alapításának 375. évfordulóját ünneplő produkció színrevitelében Roger Waters, a zenekar alapító tagja is közreműködik - hangzott el a sajtótájékoztatón.

A zenészt eleinte nem érdekelte a produkció. "Azt hiszem, a válaszom eléggé elutasító volt" - idézte fel a világhírű rockzenész az opera helyi idő szerint csütörtöki sajtótájékoztatóján, hogy miként reagált az intézmény első megkeresésére.

"Az volt a tapasztalatom, hogy a rock and roll és a szimfonikus zene együttműködési kísérletei általában katasztrofálisak" - fogalmazott a sztár. Elmondása szerint az opera képviselői azonban nagyon meggyőzőek voltak: lejátszottak neki néhány részletet a műből, amelyen már elkezdtek dolgozni.

"Bevallom, nem úgy ültem ott, hogy ez engem megérinthet. De nagyon is megérintett, ezért nagy lelkesedéssel várom a munkát" - fűzte hozzá.

Az eseményen kérdezték Roger Waterst arról is, hogy nem volt-e nehéz visszatérnie Montréalba az 1977-es hírhedt incidens után, amikor egy koncerten leköpte az együttes egy rajongóját, aki a színpadot rohamozta.

"A The Wall arról az útról szól, amely elvezet a másokat arcul köpő gyűlölettől a helyre, ahol a szeretet sokkal fontosabbá válik, mint a gyűlölet" - válaszolta a zenész.

A szervezők szerint az 1979-ben megjelent legendás albumot részben a montreali koncert ihlette. A város 375. születésnapjának ünnepségeiért felelős Gilbert Rozon úgy nyilatkozott: "Negyven évvel ezelőtt a mi gyönyörű városunkban kezdett el Roger Waters The Wall-on gondolkodni".

A zenész utoljára 2010 és 2013 között turnézott a The Wall Live produkcióval, amely csaknem 460 millió dollár (130 milliárd forint) bevételt hozott.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.