Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Történelmi hangversennyel ünnepelnek Gyulán

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Erkel és európai kortársai címmel rendezik meg az Erkel Ferenc Társaság 27. történelmi hangversenyét március 15. alkalmából a gyulai városháza dísztermében.

A koncerten Schnöller Szabina és Jekl László operaénekesek, Áchim Erzsébet zongoraművész, valamint az Erkel Ferenc Vegyeskar áriákat, zongoraműveket és kettősöket ad elő, az estet Somogyváry Ákos, a társaság elnöke vezeti - tájékoztatta az MTI-t Petróczki Gábor kommunikációs referens.

Hozzátette, hogy a rendezvény része az öt héten át, április 15-ig tartó gyulai Tavaszi Fesztiválnak, amelyre a szervezők több mint húsz programmal készülnek a fürdővárosban.

A képzőművészeti programok között szerepel Sz. Kiss Adél grafikus, formatervező és Lonovics László képzőművész kiállítása. A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság a víz világnapja - március 22. - alkalmából Megidézett történelem - avagy hajókkal a világ körül címmel makettkiállítást szervez. Mesterek és tanítványok címmel március 21-én ex libris tárlat nyílik a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban Póka György gyűjteményéből.

Hodozsó György és Hodozsó Norbert zongoraestet ad, Várjon Dénes zongoraművész pedig Bartók-, Debussy- és Beethoven-darabokból válogat a fesztivál során. A Gyulai Várszínház kamaratermében SZERET...lek címmel a HOPPart és a MaNNa közös zenés produkcióját mutatják be március 22-én, az Erkel Ferenc Multifunkcionális Térségi Közösségi Központ színháztermében pedig 31-én az Égben maradt repülő - Zenés titkok Edith Piaf életéből című darabot tekinthetik meg az érdeklődők.

A népi építőművészet fennmaradt értékei Magyarországon témakörben Bagyinszki Zoltán fotográfus tart vetítettképes előadást április 6-án.
Április 8-án a Bartók Béla Emlékév alkalmából megkoszorúzzák a zeneszerző emlékművét a városban, este a Gyulai Ifjúsági Fúvószenekar ad jubileumi koncertet.

Április 11-én, a magyar költészet napján Beszterczey Attila színművész közreműködésével a József Attila-szobornál koszorúznak. Ugyanazon a napon a könyvtárban író-olvasó találkozó lesz a Szabó T. Anna költőnővel, akivel Kiss László író, a Bárka folyóirat szerkesztője beszélget.

A rendezvénysorozat árpilis 15-én Tavaszi hangok címmel koncerttel zárul a Városházán, amelyen a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanárai működnek közre.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.