Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

A hagyományok előtt tiszteleg az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Különleges népzenei koncerttel és két néptánc-bemutatóval tiszteleg a hagyományok előtt a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF).

Kortárs népzene Bartók és Kodály nyomában címmel április 12-én ad koncertet a Zeneakadémián Rost Andrea, Csík János (ének); Szokolay Balázs (zongora); Szokolay Dongó Balázs (furulya, duda); Havasréti Pál (tekerőlant, ütőgardon) és a Szent Efrém Férfikar. Az esten eredeti népzene és népi hangszerek is megszólalnak, Bartók és Kodály kompozíciói pedig a népi hangszerek hangján, zongorakísérettel csendülnek fel. A koncert ötletét Szokolay Dongó Balázs vetette fel, akinek régi törekvése megmutatni, mennyire természetesen kapcsolódhatnak össze a népi hangszerek és a klasszikus zene - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Müpában mutatja be legújabb táncdrámáját április 14-én a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas Foltin Jolán táncművész, koreográfus-rendező. Az Elmúlik című darab a svábok, bukovinai székelyek és felvidéki magyarok kitelepítésének borzalmait, a szülőföld elhagyásának fájdalmát dolgozza fel. A produkcióban Molnár Piroska, Tóth Ildikó és Chován Gábor színművészek, Appelshoffer János, Béres Anikó, Juhász Zoltán, Rémi Tünde és Végső Miklós táncművészek, valamint a Bihari János Táncegyüttes lép fel.

Nagy László Menyegző című versét eleveníti meg április 15-én a Násztánc című produkció bemutatója Herczku Ágnes és Hetényi Milán (ének), valamint a Magyar Állami Népi Együttes tánckara és zenekara előadásában a Müpában. Farkas Zoltán "Batyu" koreográfus-rendező igazi falusi lakodalmat varázsol a színpadra, ahol az ifjú pár ünneplése közben a nézők ráismerhetnek az emberi jellem sokféleségére.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!