• Felfüggesztik az olimpiai szerződések kifizetését - a nap hírei

  A budapesti olimpia egységes támogatottságának helyreállítását sürgeti az ötkarikás pályázat vezetősége. Enyedi Ildikó alkotása nyerte a legjobb filmnek járó Arany Medve díjat a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon. Orosz közlés szerint megállapodás jött létre a kelet-ukrajnai tűzszünetről a Moszkva által támogatott szakadárok és Ukrajna között.
 • Több mint 266 ezer aláírás gyűlt össze az olimpiával összefüggő népszavazás kiírásáért - a nap hírei

  Az olimpiával összefüggő helyzetről tárgyalt a kormányfő és a főpolgármester. Az Egyesült Államok elszigetelődésének veszélyére figyelmeztették az amerikai elnököt a G20-ak külügyminiszterei.
 • Konzultációt kezd a kormány - a nap hírei

  Több lépésben 30 százalékkal nő az állami tulajdonú cégek dolgozóinak bére 2019-ig - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Egyhangúlag támogatta a Fidesz-KDNP-frakciószövetség, hogy Áder János legyen ismét a kormánypártok államfőjelöltje. Tovább csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma. A nap legfontosabb hírei február 16-án.
 • Kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság két ügyben - a nap hírei

  Nem jelentek meg az Országgyűlés gazdasági bizottsága ülésén az OLAF-jelentés miatt meghívott politikusok. Hazaérkezett Veronából az olaszországi magyar buszbaleset egyik sérültje.
 • A kormány benyújtotta a parlamentnek a büntetőeljárási törvény javaslatát - a nap hírei

  A nemzetgazdasági miniszter szerint a gazdaság bővülését segíti az adócsökkentés és a bérmegállapodás. A magyar élelmiszeripari export bővítéséről és japán autóipari beruházásokról tárgyalt Japánban a külgazdasági és külügyminiszter. A kormány célja, hogy minden állami vezető részesüljön államtudományi képzésben - mondta a miniszterelnök. A nap legfontosabb hírei február 14-én.
 • Nemzetközi elfogatóparancs a metrókocsik beszerzése miatt az egyik projektigazgató ellen - a nap hírei

  Négy törvény módosítását javasolja az idegenrendészeti őrizet visszaállítására a kormány. 60 napja van a fővárosnak arra, hogy reagáljon az unió csalás elleni hivatala jelentésére a 4-es metró beruházása ügyében.
 • Szabálytalansági eljárást indított a Miniszterelnökség a 4-es metró ügyében - a nap hírei

  A személyi döntéseket is a tavaszi parlamenti ülésszak legfontosabb jogalkotási feladatai közé sorolta a Fidesz-frakcióvezetője. A tavalyinál feszítettebb lesz az idei adóbevételi terv végrehajtása - jelentette ki az adóügyekért is felelős államtitkár.
 • Eljárást indult a 4-es metró ügyében - a nap hírei

  Szabálytalansági eljárást indított a Miniszterelnökség a 4-es metró ügyében. Pontosítást kér az Európai Csalás Elleni Hivatal 4-es metróról készült jelentésének több pontjáról a szocialista Szanyi Tibor. A többi között élelmiszeripari és vízgazdálkodási megállapodások születtek a magyar-iráni gazdasági vegyes bizottság első ülésén. A nap legfontosabb hírei február 7-én.
 • Tüntetés a Parlament előtt - a nap hírei

  Az oktatás helyzetének javításáért és a civilek jogaiért demonstráltak a Tanítanék Mozgalom, valamint a Civil Közoktatási Platform szervezetei. Romániában a kifogásolt sürgősségi rendelet hatálytalanítása után is folytatódtak a tiltakozó megmozdulások. Törökországban az Iszlám Állam mintegy 400 feltételezett terroristáját tartóztatták le.
 • A migrációs válság volt a témai az uniós csúcson - a nap hírei

  Kiemelt fontosságúnak tartják Líbia stabilitásának elősegítését a migrációs nyomás csökkentéséért az uniós tagországok állam- és kormányfői. Szombat hajnalban tudják hazaszállítani az olaszországi buszbaleset áldozatainak holttesteit Budapestre. Ha lesz népszavazás a 2024-es budapesti olimpia megrendezéséről, akkor a főpolgármester tiszteletben tartja a referendumon résztvevők döntését. A nap legfontosabb hírei február 3-án.
 • Pénteken hozhatják haza a buszbaleset áldozatainak holttestét - a nap hírei

  Pénteken hozhatják haza a veronai buszbaleset áldozatainak holttestét. Együttműködési megállapodást kötött a kormány Szegeddel. Tanulmányozza az amerikai elnök bevándorlást szigorító rendeletét az Európai Bizottság. A nap legfontosabb hírei január 30-án.
 • Orbán az európai hibákat sorolta - a nap hírei

  A miniszterelnök szerint az Európai Uniónak a világ vezető hatalmának kellene lennie. Országszerte rendezvényeket tartottak a holokauszt nemzetközi emléknapján. A brit-amerikai kapcsolatok erősítésére törekszik Donald Trump elnök. A nap legfontosabb hírei január 27-én.
 • Beiktatták amerikai elnöknek Donald Trumpot - a nap hírei

  Az amerikai érdekeket tartja majd minden döntés alapjának az Egyesült Államok új elnöke. Továbbra sem tartja hosszú távon fenntarthatónak az Európai Unió menekültügyi politikáját a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. A főpolgármester szerint kevesebb lehet a 4-es metró beruházás ügyében várható uniós bírság összege. A nap legfontosabb hírei január 20-án.
 • Büntetést kell fizetni a 4-es metró körüli visszaélések miatt – a nap hírei

  Közös javaslatot dolgoznak ki a parlamenti ellenzék pártjai a vagyonnyilatkozati rendszer megváltoztatására. A Miniszterelnökség államtitkára szerint Magyarországnak várhatóan 76 milliárd forintos büntetést kell fizetnie a 4-es metró körüli visszaélések miatt. A nemzetgazdasági miniszter szerint további ázsiai befektetések célpontja lehet Magyarország.
 • A nagyberuházások éve jön a magyar kultúrában - a nap hírei

  Összefogást szorgalmazott a világban sok helyen üldözött keresztényekért Erdő Péter bíboros, prímás. Több száz milliós bírság kifizetését vállalta a Moody’s.
 • A legtöbb helyen már normalizálódott a helyzet a havazás után - a nap hírei

  A legtöbb helyen már normalizálódott a helyzet a havazás után. A schengeni rendszer fenntartása mellett érvelt egy német lapnak adott interjúban a külgazdasági és külügyminiszter. Az agyhártyagyulladás elleni védőoltás ellátási problémáinak megoldását ígéri a jövő hétre az illetékes hatóság.
 • Megkezdődött az influenzajárvány Magyarországon - a nap hírei

  Nagymértékű munkahelyteremtést és gazdasági fellendülést ígért az Egyesült Államokban a megválasztott elnök. A külgazdasági és külügyminiszter szerint 8 ezer új munkahelyet teremthet 30 új német vállalati beruházás.
 • Rekordévet zárt a külkereskedelem - a nap hírei

  Újabb rendkívül hideg éjszaka következik - figyelmeztetett a meteorológiai szolgálat. Rekordévet zárt tavaly a külkereskedelem - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter. Solti Péter miniszteri biztos lesz a Klebelsberg Központ elnöke. A nap legfontosabb hírei január 9-én.
 • Didergett az egész ország - a nap hírei

  Extrém hidegre és hófúvásokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. Az idén már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal készíti a személyi jövedelemadó-bevallások többségét. Bienerth Gusztáv a Magyar Úszó Szövetség új elnöke. A nap legfontosabb hírei január 8-án.
 • Június közepére készül el a teljesen átépített Komjádi Uszoda - a nap hírei

  A tervezettnek megfelelően 74 százalék körül várható a tavalyi államadósság - közölte a nemzetgazdasági miniszter. Továbbra is veszélyes a befagyott szabadvizek felületén tartózkodni.
 • Még mindig szökésben az isztambuli merénylő - a nap hírei

  Összekoccant két vonat Ceglédnél, egy ember súlyosan, négy könnyebben megsérült. Több településen, köztük a fővárosban is érvényben van a szmogriadó tájékoztatási fokozata. Továbbra is szökésben van a szilveszteri isztambuli merénylet elkövetője. A nap legfontosabb hírei január 2-án.
 • Nyáron indulhat a metrófelújítás

  Szilveszterkor az ország teljes területén intenzív lesz a rendőri jelenlét. Megerősített készenlétet tart az Országos Mentőszolgálat. Január elsejétől Málta az Európai Unió soros elnöke fél éven át. A nap legfontosabb hírei december 31-én.
 • Szilveszterkor intenzív lesz a rendőri jelenlét Magyarországon - a nap hírei

  Legalább 8 százalékos béremelkedésre számít a következő időszakban a munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár. Az orosz elnök szerint Moszkva nem utasít ki senkit válaszul az amerikai szankciókra.
 • Szankciókat vezetett be Moszkvával szemben Washington - a nap hírei

  Elfogadja a következő államfői ciklusra szóló felkérést Áder János. Éjféltől általános tűzszünet lép életbe Szíriában.
 • Történelmi csúcson zárt szerdán a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe - a nap hírei

  A nemzetgazdasági miniszter szerint 74 százalék alá is csökkenhet az idén az a GDP arányos államadósság. Továbbra is a bevándorlási hullám veszélyeire figyelmeztetett egy német lapinterjúban a külgazdasági és külügyminiszter.
 • Tízezrek éltek a csok-kal - a nap hírei

  Leállította valamennyi Tu-154-es típusú gépét Oroszország. Eddig több mint 34 ezer család vette igénybe az otthonteremtési kedvezményt. Elhunyt Carrie Fischer amerikai színésznő. A nap legfontosabb hírei december 27-én.
 • Megtalálták az orosz gép roncsait - a nap hírei

  27 méteres mélységben találták meg a lezuhant orosz gép több roncsdarabját. Feltehetőleg fertőző agyhártya-gyulladásban meghalt egy kétéves kisfiú Borsod megyében. Régi budapesti trolikat vásárolt a BKV-tól egy ukrán város. A nap legfontosabb hírei december 26-án.
 • A német kancellár szerint a berlini merénylő lelövése után sem csökkent a terrorfenyegetettség

  A miniszterelnök kijelentette: cél, hogy győztes országgá tegyük Magyarországot. A szurkolóknak mondott köszönetet karácsony alkalmából a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya
 • Lelőtték a berlini merénylőt - a nap hírei

  Milánóban tűzpárbajban lelőtték a berlini merénylet feltételezett elkövetőjét, folytatják a nyomozást a hatóságok. Megadták magukat a Máltára térített líbiai repülőgép légikalózai. Karácsony után dönt arról Áder János, hogy elfogadja-e az újabb köztársasági elnöki megbízatásra szóló felkérést. A nap legfontosabb hírei december 23-án.
 • Százezer eurós nyomravezetői díj a berlini merénylet ügyében - a nap hírei

  November végéig több mint 59 milliárd forint volt az államháztartás többlete. Nemzetstratégiainak minősíti az MVM tulajdonszerzését az Első Nemzeti Közműszolgáltatóban a kormány.