Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

\"Emberi szempontok alapján válasszanak kapitányt\"

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke azt javasolta Kisteleki Istvánnak, a magyar szövetség (MLSZ) első emberének, hogy a válogatott élére ne szakmai, hanem emberi szempontok alapján válasszanak szövetségi kapitányt.

"Blatter úr naprakész a magyar labdarúgás történéseivel kapcsolatban, nagyon kellemes meglepetés volt, hogy másfél órás beszélgetésünk alatt megemlékezett a közelmúltban elhunyt futball-legendáinkról, Baróti Lajosról, Bene Ferencről és Dalnoki Jenőről is, de szót ejtett a fiatalon elhunyt Zavadszky Gáborról is" - mondta Kisteleki István.

"A szövetségi kapitányválasztással kapcsolatban a FIFA elnöke azt mondta, hogy jelenlegi helyzetünkben a jelöltek keresésénél az emberi szempontokat lenne érdemes előtérbe helyezni. Olyan szakvezetőt javasolt Joseph Blatter, aki élete fő művének tekinti a magyar válogatott irányítását és az életét teszi fel erre a munkára. Bevallom, meglepett ez a javaslat, ami megfontolásra érdemes" - számolt be a megbeszélésről az MLSZ elnöke.

Kisteleki István úgy látja, hogy nagyon hasznos volt a találkozó.

"Remek hangulatú, rendkívül konstruktív találkozó volt, Blatter úr már nagyon várja az UEFA jövő heti kongresszusát, amelyre természetesen ő is eljön, így Budapesten is találkozhatunk egymással."

Az MLSZ csütörtöki elnökségi ülésén döntenek arról, hogy Kiseleki István a jelöltek közül - a testület felhatalmazása alapján - kivel kezdje meg az érdemi tárgyalásokat.

A magyar válogatottnak immát két és fél hónapja nincs szakvezetője, mert a korábbi szövetségi kapitány, Lothar Matthäus szerződése december 31-én lejárt.