Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Overdose már százmilliókat hozott

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Minimum 10 éves tudatos piacépítő marketing kampányt spórol meg Overdose a hazai lóversenysportnak - írta egy lovas blog. A magyar csodaló olyan hihetetlen reklámerőt generál, amely több száz millió forint értékű tudatos marketing kampánnyal mérhető csak össze.

A magyar sajtó olyan intenzitással foglalkozik Mikóczy Zoltán veretlen lovával, ahogyan ezt az USA-ban láthatjuk, amikor egy telivér éppen a Triple Crown meghódítására készülődik a Belmont Stakes előtt. Olyan hihetetlen reklámerő ez, amely egy évtizednyi, és több száz millió forint értékű tudatos marketing kampánnyal mérhető össze - olvasható az "Összefogás a magyar lóversenyzés jövőjéért" elnevezésű blogban.

Az "overdose" szóra csaknem 2,3 millió magyar nyelvű találatot hoz fel a Google, az elmúlt időszakban pedig ezernél is több cikk, illetve televíziós hír jelent meg Overdose-ról a magyar sajtóban.

Csak a legutóbbi hónapokban 700 olyan tudósítást ad ki a Hírkereső oldal, amely Overdose versenyzésével, betegségével, a vele kapcsolatos hírekről informál. PR-szakemberek szerint mindennek becsült PR-értéke elérheti akár a 900 millió forintos nagyságrendet.

Az idézett blog azonban nem elsősorban a pénzzel, hanem a lóversenyzés társadalmi megítélésével foglalkozik. Azt emeli ki, hogy Overdose megjelenése óta "az előítéletekkel teli hozzáállás helyett csupa pozitív üzenet éri az embereket a lóverseny kapcsán."

A lóversenyről mindeddig semmit, vagy nagyon keveset tudó polgárok kezdenek érdeklődni a galoppsport iránt (és persze eleinte még összekeverik az ügetővel), és beszélgetnek a csodalóról otthon, baráti társaságban, munkahelyi közösségben, mindenhol. Ez Dózi nélkül egyszerűen elképzelhetetlen lett volna. Újra társasági téma lett a lóversenyzés - állapítja meg örömmel az idézett blog.

A loversenyzes.blog.hu oldal is segíteni kívánja az ágazat fejlődését, ezért az elmúlt hetekben olyan bejegyzések jelentek meg, amelyek minden kezdő számára segítséget nyújtanak abban, hogy maximálisan élvezni tudják a turf adta lehetőségeket.