Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Németh pontot szerzett, Tóth 18. a San Marino Nagydíjon

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A 250 kcm-esek között szereplő Németh Balázs a pontszerző 15.helyen végzett, míg Tóth Imre a 18. lett vasárnap a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíján.

A misanói pályán a spanyol Hector Barbera győzött, a hazai közönség előtt szereplő Mattia Pasini - Tóth csapattársa - szerezte meg a második helyet, a szintén spanyol Alvaro Bautista volt a harmadik.

A rajt után Németh és Tóth is visszaesett egy keveset, ám a második kör végén sikerült visszakapaszkodniuk, és előbbi a 20., utóbbi a 23. helyen robogott. Az élen a világbajnoki címvédő Marco Simoncelli repesztett, mögötte Pasini és Barbera következett.

A zárás előtt 14 körrel Simoncelli megcsúszott, hatalmasat esett, ezzel számára véget ért a misanói futam. Az élre Pasini került, mögötte Barbera, Németh a 18., Tóth pedig a 21. volt.

Öt körrel a zárás előtt Németh a 17., Tóth pedig a 20. helyen motorozott, előbbi végül két helyet javítva a pontszerző 15. helyen zárt.

Az első helyért Pasini és Barbera folytatott ádáz küzdelmet, amelyet végül a bátrabb spanyol nyert meg.

A legkisebbeknél, vagyis a 125 kcm-esek között is nagy csata zajlott le a hajrában. A spanyol Pol Espargaro, aki a 13. pozícióból küzdötte fel magát az élre, az utolsó kanyarban összeütközött a hazai közönség előtt szereplő Andrea Iannonéval, és mindketten nagyot estek.

Az egyik motor addig bukfencezett, míg majdnem kirepült a nézők közé, de végül senkinek sem lett baja, és a pilóták is megúszták a balesetet. Iannone azonban, noha az ő megcsúszásából következett be a koccanás, nekiugrott a spanyolnak és még le is fejelte. Baj nem lett a dologból mert mindketten bukósisakban voltak.

A győzelmet végül - nevető harmadikként - a pontversenyben éllovas spanyol Julian Simon szerezte meg, aki sikerével már közel ötven ponttal vezet honfitársa, Nicolas Terol előtt.

Eredmények:
250 kcm:
1. Hector Barbera (spanyol, Aprilia) 43:23.353 p
2. Mattia Pasini (olasz, Aprilia) 0.040 mp hátrány
3. Alvaro Bautista (spanyol, Aprilia) 1.691 mp h.
...15. Németh Balázs (Aprilia) 1:15.515 p h.
...18. Tóth Imre (Aprilia) 1 kör h.

125 kcm:
1. Julian Simon (spanyol, Aprilia) 40:15.301 p
2. Nicolas Terol (spanyol, Aprilia) 0.573 mp hátrány
3. Bradley Smith (brit, Aprilia) 5.474 mp h.
A vb-pontverseny állása a 12. futam után (még négy van hátra): 1. Simon 210 pont, 2. Terol 152,5, 3. Smith 147,5