Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Erdei Zsolt lemondott a WBO világbajnoki címéről

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Universum Box Promotion hivatalosan is bejelentette, hogy mostantól az eddigi interim bajnok Jürgen Brähmer a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világelsője, miután Erdei Zsolt november 21-én a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú világbajnokával, Giacobbe Fragomenivel bokszol. A magyar öklöző maga mondott le a 2004-ben megszerzett, tizenegyszer megvédett vb-övről.

"Erdei Zsolt közel hat évig volt a WBO bajnoka, de ő most karrierje kiemelkedő eseményére készül. Többször akartunk címegyesítést szervezni, de sajnos a tárgyalások egyik esetben sem vezettek eredményre. Így aztán kapva kaptunk a kínálkozó lehetőségen, hogy a WBC cirkálósúlyú övéért bokszoljon. Minden érdekelttel megegyeztünk, így összejött egy nagy küzdelem Zsoltnak" - idézte pénteki hírlevelében a monokli.com Dietmar Poszwát, az Universum első emberét, aki hozzátette: "Sok sikeres bokszoló volt már a sportág történelmében, de sokkal kevesebben vannak azok, akik két súlyban is világbajnokok lettek!"

Brähmer, aki az Universum 33. profi világelsője, augusztus 22-én, Budapesten, Aleksy Kuziemsky legyőzésével lett interim bajnok. Címét december 19-én, az orosz Dmitrij Zuhockij ellen teszi kockára első alkalommal.

Erdei és Fragomeni a németországi Kielben csap majd össze egymással jövő szombaton.