Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Grosjean lesz Räikkönen csapattársa a Lotusnál

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A francia Romain Grosjean lesz jövőre a 2007-es világbajnok finn Kimi Räikkönen csapattársa a Formula-1-es Lotus istállónál.

Az idei szezonban még Lotus Renault néven indult csapat pénteken jelentette be a 25 esztendős pilóta szerződtetését. Mindez azt jelenti, hogy az elmúlt két idényben az istállónál versenyzett orosz Vitalij Petrov, s a 2011-es esztendős második felében helyet kapott brazil Bruno Senna egyelőre pilótaülés nélkül maradt a 2012-es szezonra.

Grosjean ebben az évben megnyerte a Formula-1 előszobájának számító GP2-es sorozatot, ugyanakkor nem tekinthető újoncnak, 2009-ben ugyanis hét F1-es GP-n részt vett a Renault színeiben.

"Kiváltságosnak érzem magam, hogy én vezethetem az egyik Lotust jövőre" - mondta a francia versenyző. "A sikeres GP2-es szezonom során nagyon sokat fejlődtem. Visszatérni ehhez a csapathoz olyan, mintha hazamennék. Nem fogok csalódást okozni."

Oroszország első Formula-1-es pilótája, Petrov ugyan rendelkezett szerződéssel a következő szezonra, de a menedzsere az elmúlt napokban úgy nyilatkozott, a kontraktus számukra nem volt kifogástalan, ezért nem fogadták el az ajánlatot.

Räikkönen 2007-ben a Ferrarival lett világbajnok, de a 2009-es idény végén kiszállt az F1-ből, s az elmúlt két évben a rali-vb-n versenyzett. A 32 éves finn pilóta november végén állapodott meg a Lotusszal.