Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Az Olimpiai Bajnokok Klubja így köszöntötte legújabb tagját

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Olimpiai Bajnokok Klubja nevében Nébald György elnök még szerda éjszaka köszöntő levelet írt a legújabb tagtársnak, Gyurta Dánielnek.

Kedves Dani!

Leírhatatlan boldogsággal köszöntünk szenzációs, világrekorddal aratott győzelmed, a Londonban elnyert második magyar olimpiai bajnokság alkalmából. A magyar úszósport hőseinek sorába léptél, Hajós Alfréd százhat éve nyert első magyar bajnoksága után immár a huszonnegyedik olimpiai bajnoki címet hódítottad el.

Már Athénben, alig tizenöt évesen leadtad névjegyed, de a váratlan ezüstérem után hullámvölgybe kerültél. Továbbra is bíztál, kitartottál edződ, Széchy Tamás tanítványa, Széles Sándor mellett és lankadatlan szorgalommal készülve, világ és Európa-bajnokságokat nyertél, változatlan szerénységgel a legjobbak egyike lettél. Londonban még az esélyesség súlyos terhét is leküzdve a világ tetejére emelkedtél. Ezzel egy időben a jövődre is gondoltál, s a közeljövőben már mint olimpiai bajnok veszed át diplomádat, a sportban és az életben egyaránt követendő példát mutattál.

Így sokszorosan büszkék vagyunk győzelmedre és az Olimpiai Bajnokok Klubja 163 + 1, londoni tagja nevében barátsággal, szeretettel köszöntünk.

További nagyon-nagyon sok sikert kívánunk és mint 165. tagot olimpiai barátsággal, megkülönböztetett szeretettel várunk következő klubnapunkon.

Nébald György
az Olimpiai Bajnokok Klubja elnöke