Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Ezüstérmet nyert Kovács Katalin és Douchev-Janics Natasa K-2 500 méteren

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ezüstérmet nyert Kovács Katalin és Janics Natasa K-2 500 méteren a német kettős mögött a londoni olimpián. A magyar kettős Athénben és Pekingben is olimpiai bajnok volt.

Az Athénban és Pekingben is bajnok, friss Eb-győztes magyar duó kedden, az előfutamban győzött, majd az egy órával később rendezett középfutamban néhány centivel, hét századmásodperccel a németek egysége, Franziska Weber és Tina Dietze mögött ért célba. Kovács szerdán a négyes tagjaként megszerezte pályafutása harmadik ötkarikás aranyát, így mindketten negyedik olimpiai elsőségükért szálltak harcba. Ráadásul sportágtörténeti tettre is készültek, a játékok történetében ugyanis még egyetlen páros vagy négyes egység sem tudott triplázni, azaz egymást követő három olimpián nyerni ugyanabban az összeállításban.

A Domino Honvéd 31-szeres és a Démász-Szeged 18-szoros világbajnoka közepesen kezdett, a legjobban a németek lőttek ki a rajtból. Féltávhoz érkezve német, magyar, lengyel volt a sorrend, majd a hajrához érve Kovácsék megpróbáltak felzárkózni a vezető egységhez. Néhány pillanatig úgy tűnt, ez sikerül is, de Weberék megindították a hajrát, és ismét elléptek a magyaroktól. Janicsék az utolsó métereken már az ezüstért harcoltak a lengyelekkel, a második hely aztán tisztán meglett.

Női K-2 500 m, olimpiai bajnok:

Tina Dietze, Franziska Weber (Németország) 1:42.213 perc
2. KOVÁCS KATALIN, DOUCHEV-JANICS NATASA 1:43.278
3. Karolina Naja, Beata Mikolajczyk (Lengyelország) 1:44.000