Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Doppingbújócska helyett liberálisabb ellenőrzés? - Dénes Ferenc az Arénában

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Liberálisabb dopping-ellenőrzési rendszerre lenne szükség, a mostani bújócskázás, itt a piros, hol a piros játék a sportolók helyzetét nehezíti meg - vélekedett az InfoRádió Aréna című műsorában Dénes Ferenc. A sportközgazdász arról is beszélt, a magyar futball sokat profitálhat abból, hogy a válogatott kijutott az Európa-bajnokságra.

A doppingellenőrzés intézményrendszere még mindig 19. századi elveket tükröz, ezért átfogó reformra lenne szükség - fogalmazott Dénes Ferenc az InfoRádió Aréna című műsorában.

Hozzátette: a sport a szórakoztatóipar részévé vált, de a főszereplőit, a sportolókat továbbra is bizonytalanságban tartja a doppingellenőrzés idejét múlt rendszere.

"Ez a bújócskázás, itt a piros, hol a piros játék a sportolók helyzetét nehezíti meg. Bizonytalanok abban, mit szedhetnek, mit nem szedhetnek, csak beszednek valamit, mert teljesíteniük kell. Én jobbnak tartanám, ha kicsit liberalizáltabb lenne a rendszer, viszont kifejezetten orvosi kontroll alatt zajlana az a típusú teljesítményfokozás, ami egyébként így is megy" - vélekedett.

A tartózkodási hely kötelező bejelentése, a tanú előtti vizeletadás gyakorlata ráadásul méltatlan és megalázó a sportolók számára ugyanúgy, ahogy az lenne bármilyen más munkavállaló esetében - fűzte hozzá a sportközgazdász.

Dénes Ferenc arról is beszélt, a magyar futball sokat profitálhat abból, hogy a válogatott kijutott az Európa-bajnokságra.

A szponzorokat nem önmagában a magyar csapat kijutása, hanem a társadalom érezhető hangulatváltozása mozgatja meg - hangsúlyozta a sportközgazdász.

"A negyven év alatti generációknak ez egy nagyon-nagyon fontos élmény. A saját egyetemista gyermekeimen is látom, tervezik, hogyan lehet kijutni a meccsekre, hogyan lehet ezt a legolcsóbban kihozni. Ezen kívül a televízióból az elmúlt 15 évben is átjött az Eb-k fesztiváljellege, hogy ez micsoda öröm tud lenni, micsoda buli, parti, amiből mi kimaradunk. És most ott vagyunk. Minden kínunkat, elmaradt élményünket szeretnénk ebbe most besűríteni. Ez a feladata a magyar labdarúgásnak: ezt a hangulatot, ezt a várakozást próbálja a saját javára pénzzé formálni" - fogalmazott a sportközgazdász.

Dénes Ferenc szerint a futball üzleti felfutása szempontjából elsősorban nem az számít, hogy a magyar csapat továbbjut-e, hanem az, hogy ha kiesik, akkor hogyan teszi azt.

"Mindenki azzal fenyegetett, hogy három vereséggel nagyon csúnya helyzetbe is beleszaladhat a magyar labdarúgás. Ezt nem tartom igazán valószínűnek, azt meg különösen nem, hogy nagy arányú vereségekkel essen ki. Már egy pont is siker. A magyar labdarúgó válogatott az elmúlt időszakban megtanult egy olyan stratégiával játszani, amiben bőven benne van az, hogy legjobb harmadikként vagy akár másodikként is tovább tud menni" - vélekedett a sportközgazdász.

Dénes Ferenc utalt rá, hogy az Eb-szereplés kedvező gazdasági hatásához az eseményt népszerűsítő média is hozzájárulhat. 

Hanganyag: Farkas Dávid, Herczeg Zsolt

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.