Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Kaszó: nem volt elég erős karakter Miklós Edit edzője

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke szerint nem volt elég erős karakter Miklós Edit korábbi edzője, Walter Hubmann, akitől a versenyző a szezon rajtja előtt megvált, így most tréner nélkül készül és versenyez.

A sportvezető a nők alpesi világkupa-sorozatának Zauchensee-ben zajló hétvégéjén azt mondta az MTI-nek: a 27 éves síző már a decemberben rendezett Lake Louise-i első lesikló-viadal előtt meghozta a döntést arról, hogy megválik az osztrák szakembertől.

"A felkészülés utolsó időszakában Edit felhívott és megkérdezte, megengedném-e neki, hogy hazaküldje az edzőjét, aztán elmesélt néhány történetet, ezzel alátámasztva a döntését" - nyilatkozta Kaszó Klára, s hozzátette, ezután a szövetség hazahozta az edzőt Miklós Edit mellől, s bár Hubmann a szervezetnél maradt, ebben az idényben már nem edzi a csíkszeredai születésű magyar versenyzőt.

"Tudom, hogy Edit milyen természetű, sokszor hasonlóan gondolkodunk ezekben a kérdésekben, s azt is tudom, hogy ezekben a kapcsolatokban az ember gyakran azért veszik össze a másikkal, hogy előbbre vigye a közös munkát" - mondta a szövetség ügyvezető elnöke, aki szerint az osztrák tréner jó szakember, de nem elég erős karakter, s szinte mindig minden kérdésben kikérte Miklós Edit véleményét.

"Egy ilyen egyszemélyes csapatnál nagyon fontos, hogy az edző megtalálja az egyensúlyt abban, hogy a versenyző véleménye, megérzései, emlékképei, amikből dolgozik, érvényesüljenek, de ha kell, akkor a tréner tudjon határozott és kemény lenni" - mondta Kaszó Klára. Hozzátette: az olimpiai hetedik, vk-dobogós síző úgy vélte, ha már ő irányítja a csapatát az edzője helyett, akkor nincs is értelme tovább foglalkoztatni a szakembert.

"Reménykedtünk benne, hogy vissza tudjuk hívni az előző trénert, Dietmar Thönit, neki azonban most négy versenyzője van, akit erre a szezonra elvállalt, ráadásul a magánéletében is sok elfoglaltsága van" - mesélte a síszövetség ügyvezető elnöke. Jelezte: nehéz helyzetbe kerültek azzal, hogy Miklós Edit edző nélkül maradt, előfordulhat, hogy ez az eredményeken is meglátszik majd.

"Lehetséges, hogy így nem érik be a szezon olyan korán, ahogyan előzetesen számítottuk. Hiába kiegyensúlyozottabb Edit teljesítménye, benne van az is, hogy nem sikerül dobogóra állni egyik versenyen sem. Ez pedig mindannyiunkat visszavetne, a magyar közvélemény ugyanis állandóan várja a kiugró eredményt, pedig az is nagy siker, hogy a jelenlegi körülmények között rendszeresen ott van lesiklásban a legjobb 15 környékén" - mondta Kaszó Klára.

Az ügyvezető elnök szerint a magyar szövetségnél azok az edzők jöhetnek szóba, akik valamilyen szempontból "kilógnak a sorból".

"Nekünk olyan kell, aki egyrészt szabad, másrészt keresi a kihívást" - fogalmazott Kaszó, aki szerint biztosan lehetne a szezon közben is találni új edzőt, de nincs elegendő információjuk ahhoz, hogy tudják, ki szerződtethető. "Az is igaz, hogy az edzők különböző életszakaszban különböző feladatokat vállalnak el" - jegyezte meg.

A szövetség ügyvezető elnöke elmondása szerint az elmúlt két évben elért kiugró alpesi eredményekből - amelyeket Miklós Edit ért el - talán nem tudtak annyit profitálni, amennyit szerettek volna, de ezekben a kérdésekben az emberek általában telhetetlenek. "Ha választanom kell, hogy csak annyi pénz van, mint most, de hagynak nyugodtan dolgozni, vagy több a pénz, de folyamatos nyomás alatt vagyunk, akkor azt hiszem, az előbbit választom" - jelentette ki Kaszó Klára.

Miklós Edit szombaton 17. lett lesiklásban Zauchensee-ben, ezzel a szakági pontversenyben is a 17. helyen áll négy futam után.

Az ausztriai helyszínen vasárnap 11.30-tól szuper-óriásműlesiklást rendeznek, Miklós Edit 56-os rajtszámmal indul, és bravúros teljesítmény lenne tőle, ha pontot szerezne, azaz az első 30 helyezett között zárna.

A versenyt az M4 Sport élőben közvetíti.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.