Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Csányi Sándor: Falvakban is tudunk pályát építeni

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kétmilliárd forintot ajánlott fel a MOL a társasági adórendszeren keresztül a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, amely ezt főleg az utánpótlásra és pályaépítésre használja majd. Csányi Sándor MLSZ-elnök kiemelte, hogy a külön felajánlott 285 millió forint a felnőtt válogatott Európa-bajnoki felkészülését segíti, a nemzeti együttes márciusban a horvátok ellen lép pályára.

"A kétmilliárd forint TAO-hozzájárulás, és az MLSZ TAO-forrásai alapvetően három célt szolgálnak. Egyrészt az amatőr csapatok versenyeztetésének költségeit vállaljuk át. Ennek köszönhető, hogy a pár évvel ezelőtti 7100 helyett ma már 11400 csapat versenyez, és ez nyilván sokkal több játékost is jelent. Másrészt felhasználjuk az utánpótlás-nevelésre is, tehát akadémiáknak, utánpótlás-műhelyeknek biztosítunk támogatást" - mondta Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke az InfoRádiónak.

Hozzátette: nem utolsó sorban van egy MLSZ pályaépítési program, amit önkormányzatoknak, iskoláknak és kluboknak hirdetnek meg, ahol ők biztosítják a saját erőt, ami általában 30%, vagy ha nagyon nehéz helyzetben van az önkormányzat akkor 10%, a többi összeget pedig TAO formájában az MLSZ forrásából biztosítják.

"Ennek köszönhetően a legkisebb falvakban, iskolákban, klubokban is nagyon sok pályát tudunk építeni. Az a tapasztalat, hogy minden pálya megnyitását követően egy héten belül az egész pálya tele van gyerekekkel, felnőttekkel és idősekkel, és mindenki játszik" - hangsúlyozta Csányi Sándor.

A MOL ezen kívül 285 millió forint szabadon felhasználható támogatást nyújt az MLSZ-nek.

"A 285 millió, az MLSZ és az MLSZ által menedzselt válogatott, válogatottak céljait szolgálja. Ebben az évben a hosszabb felkészülési idő és az Európa-bajnoksági részvétel miatt szintén több költségünk van, ez a 285 millió forint elsősorban a válogatott felkészülését és az Európa-bajnoki költségeit fedezi" - mondta az MLSZ elnöke.

Csányi Sándor hozzáfűzte: március 26-án a Groupama Arénában lesz egy felkészülési mérkőzés a horvát válogatott ellen, ezt megelőzően már februárban és márciusban is lesz 5-5 nap felkészülés. Miután pedig a bajnokság véget ér áprilisban, hosszabb felkészülési időszak következik és végül majd 23 fővel utazik ki a futballcsapat Franciaországba.

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.