Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Késik a riói pályakerékpáros csarnok átadása

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A riói olimpia szervezői pénteken elismerték, hogy késik a pályakerékpáros csarnok átadása, ezért elhalasztották a tavaszi tesztversenyt.

A viadalra március 18. és 20. között került volna sor, de a brazil szervezők közleménye szerint április 29. és május 1. között rendezik meg. Hangsúlyozták: bár a pálya összeszerelése csak februárban kezdődik, a csúszás nem érinti az olimpiai versenyszámok lebonyolítását.

A városi önkormányzat szerint ugyanakkor a csarnok építése a tervek szerint halad, mert a jelentős fenntartási költségek elkerülése miatt csak nem sokkal az olimpia előtt akarták átadni.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) ezzel együtt közleményben adott hangot aggodalmának az időpont-módosítás miatt, emlékeztetve, hogy a sportolók a márciusi teszteseményhez igazították edzésprogramjukat, felkészülési menetrendjüket.

A riói olimpiai helyszínek építése nagyon kevés esetben késik, annak ellenére, hogy a munkálatok meglehetősen későn kezdődtek meg. Ugyanakkor az ország súlyos politikai és gazdasági válsággal küzd, ami érzékenyen érinti az ötkarikás játékok költségvetését és jegyértékesítését is.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Teneriffe - Loro Park

Teneriffe és Spanyolország legmagasabb pontja a Teide ami a hasonló nevű Nemzeti Parkban terül el.