Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Schmitt Pál hat aranyérmet vár Rióban

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Olimpiai Védnöki Testület elnöke, Schmitt Pál szerint az úszóválogatott teljesítményét nem befolyásolja majd a Hosszú Katinka és a szövetség közötti feszültség. A volt köztársasági elnök 6 aranyérmet vár Rióban és reméli, hogy ismét a világ legjobb 10-12 országa között lehetünk.

Meg kell várni, hogy kinek sikerül a részvételi jogot kiharcolni Rióba. Egyelőre nem olyan rózsás a helyzet, mint például négy évvel ezelőtt London előtt volt. Mert a csapatsportágaink közül még egyik sem kvalifikált, de nagyon határozottan bízom abban, hogy a férfi vízilabdások és a férfi kézilabdások ki tudják harcolni. És ne mondjunk le a vízilabdás lányokról sem, akik most is vízben vannak az Európa-bajnokságon. Fontos, hogy a csapatok kvalifikáljanak, és az egyes, eddig eredményt hozó sportágak is nagy létszámmal indulhassanak - mondta Schmitt Pál.

Természetesen a kérdés mindig arra vonatkozik, hogy vajon hány aranyat nyerünk. Ezt elég nehéz megjósolni. Nem tartom valószínűnek, hogy a londoni nagyszerű szereplést meg lehet ismételni. De hogy ismét a világ legjobb 10-12 országa között lehessünk, az azért elképzelhető. A két egységtől, ami most már hagyományosan olimpiáról olimpiára hozza az eredményeket - gondolok itt a kajakosokra és az úszókra - mindenféleképpen aranyakra számíthatunk, és meglátjuk, hogy atlétikában, vívásban, öttusában, birkózásban lesznek nagyszerű résztvevőink, akik meglepetéssel szolgálhatnak. 6 arany-, 6 ezüst-, 6 bronzéremre számítok a riói olimpián - közölte az Olimpiai Védnöki Testület elnöke.

Õszintén remélem, hogy a Hosszú Katinka körüli huzavona nem befolyásolja az úszóválogatott teljesítményét. Hiszen a sportolók a saját felkészülésükkel vannak elfoglalva, és nagyszerű úszóink vannak. Hosszú Katinka, akit az év sportolójának választottunk, és nagyon nagy tapsot kapott - az édesanyja vette át a díjat - mert ő most valahol külföldön versenyez. De ha csak Gyurta Danit említem és Cseh Lacit - aki szintén az évsportolója lett - óriási tehetségek vannak. Õk azzal vannak elfoglalva, hogy fél év múlva életük legjobb formájában legyenek, és mindenféleképpen nyerni akarnak - fogalmazott a volt köztársasági elnök.

"Annak is örülök, hogy Kiss László barátom, a szövetségi kapitány a helyén marad, és folytatja azt a nem könnyű munkát, hogy ezt a szerteágazó felkészülést egy közös akarattal egy irányba terelje. Ez az egy irány pedig nem lehet más, mint a sikeresség" - mondta Schmitt Pál.

"Ez az intermezzo el fog múlni, és ha helyreáll a rend, a béke, őszintén bízom a szövetségi kapitányban, Katinkában is, és az úszók sikereiben is" - fogalmazott az Olimpiai Védnöki Testület elnöke.

Az interjút teljes terjedelmében meghallgathatják ma este fél nyolc után, az InfoRádió Ötkarika című műsorában.

Hanganyag: Domanits András

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.