Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Nem lesz magyar tekvondós Rióban

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Magyar tekvondós nélkül rendezik meg a riói olimpiát, mivel Kotsis Edina és Gonda Ivett sem szerzett kvótát az isztambuli kvalifikációs versenyen.

A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint az utolsó európai selejtezőn az 57 kilogrammos Kotsis a nyolcad-, míg a 49 kilósoknál Gonda a negyeddöntőben fejezte be szereplését. Mindkettejüknek a fináléba kellett volna kerülniük súlycsoportjukban ahhoz, hogy ott lehessenek az ötkarikás játékokon.

Az erőnyerő, harmadik kiemelt Kotsis a legjobb tizenhat között az első komolyabb felnőtt megmérettetésén szereplő norvég Marie Magnusszal találkozott. A skandináv ellenfél 6-0-ra ellépett, majd a hajrában még egy pontot kapott, így 7-0-ra győzött.

Gonda a legjobb tizenhat között 7-1-re verte az izraeli Jarden Sarabit, majd a szerb Tijana Bogdanovic következett, aki a bakui Európa Játékokon ezüst-, az oroszországi világbajnokságon pedig bronzérmet nyert. A rivális hamar 3-0-s előnyhöz jutott, ezután a Kanadában élő Gonda már csak két pontot tudott gyűjteni.

Kotsis tavaly sporttörténelmet írt azzal, hogy első magyar nőként világbajnoki dobogóra állhatott, bronzérmes lett. Gonda 2014-ben Eb-bronzot szerzett, és már járt olimpián, igaz, 2004-ben, Athénban még kanadai színekben végzett az ötödik helyen.

A decemberben lezárt ranglista alapján kategóriánként hatan már kvalifikálták magukat az olimpiára, s kontinensenként még két-két kvóta várt gazdára. A törökországi viadalon azok nem vettek részt, akik a világranglista alapján már megszerezték az indulási jogot.

Magyar tekvondós legutóbb 2000-ben, Sydneyben szerepelt olimpián, akkor Salim József az ötödik helyen zárt.

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.