Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Fazekas-Zur Krisztina: célkeresztben az egyes

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elsősorban egyesben szeretne jól szerepelni az idei válogatókon Fazekas-Zur Krisztina, a Graboplast Győri VSE olimpiai bajnok kajakosa.

A Kaliforniában élő versenyző - aki 2012-ben, Londonban a négyes tagjaként lett ötkarikás aranyérmes - kedden az M1 aktuális csatornának azt mondta: remekül halad a felkészülése, jóval előrébb tart, mint tavaly ilyenkor.

"De ez nem is csoda, hiszen tavaly a kisfiam születése után jöttem vissza. Idén visszatértünk a rendes kerékvágásba, kemény edzésmunkát végzünk, úgyhogy rendkívül pozitívan látom a jövőt" - fogalmazott a 35 éves kajakos, aki most egy hétig Magyarországon tartózkodik, de utána utazik vissza az Egyesült Államokba.

Fazekas-Zur Krisztina arról is beszélt, hogy február elsejétől vele együtt készül majd Newportban három győri kajakos, köztük a tavaly K-2 200 méteren világbajnoki ezüstérmes, 17 esztendős Homonnai Luca, s ennek nagyon örül, mert jobban szeret egy csoport tagjaként tréningezni, mint egyedül.

"Az egyes van a felkészülésem célkeresztjében, mert a válogatókon ebben a számban kell majd jól teljesíteni. Természetesen a négyesre is gondolok, de a legfontosabb, hogy egyesben jól menjek" - mondta a kajakos.

Fazekas-Zur Krisztina és az edzéseit irányító férje, Rami Zur, valamint kisfiuk a tervek szerint áprilisban költöznek haza, s onnantól Szolnokon folytatódik majd a felkészülés a riói olimpiáig.

A magyarok eddig öt női kajakos kvótát gyűjtöttek az ötkarikás játékokra, még egy indulási jog szerezhető. A riói csapat a válogatóverseny alapján áll majd össze.

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.