Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Rekordhideget visz a Kínán átvonuló fagyos szél

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Felfüggesztették a tanítást egyes dél-kínai iskolában, több városban megkezdték a felkészülést a rendkívüli hidegre - számolt be a kínai média az idei leghidegebb időjárási front érkezése alkalmából.

A kínai Országos Meteorológiai Központ szerdán kiadta a legalacsonyabb, kék figyelmeztető jelzést, mert a déli országrészben is hóviharokra, rekordhidegre lehet számítani.

Az időjósok szerint 14 Celsius-fokos hőmérsékletcsökkenés várható például Sanghajban és a déli Hunan tartomány székvárosa, Csangsa térségében is. Az elektromos hálózatokért felelős tartományi vállalatok akciótervet dolgoztak ki a kulcsfontosságú berendezések jégtelenítésére.

Csangsában három nappal előbb megkezdték a téli szünetet az iskolákban, Hangcsouban pedig tanítási szünetet rendeltek el. Ezekben a térségekben sok helyütt nincsenek felkészülve a hidegre, az oktatási intézményekben, hivatalokban nincs fűtés, vagy nem elégséges, a szigetelés sem megfelelő.

A gazdálkodók szerint a veszteség elkerülhetetlen, úgy vélik, a fagypont alatti több napos hideg miatt legfeljebb a zöldségek 10 százaléka vészelheti át a hidegfrontot.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.