Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

"Győzelmi esélyekkel játszhatunk a hollandok ellen"

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar női vízilabda-válogatott tegnap 10-5-re legyőzte a világbajnoki bronzérmes olasz csapatot a belgrádi Európa-bajnokság elődöntőjében, így az aranyéremért, és egyben az olimpiai kvótáért mérkőzhet meg pénteken a hollandokkal. A férfi vízilabda-válogatott azonban 8-5-re kikapott Montenegró csapatától az elődöntőben. Győzelmi esélyekkel tudunk a hollandok ellen játszani - mondta az InfoRádiónak Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó.

"Meseszerű mérkőzést láthattunk. Az olasz válogatott nagyon rafinált, cseles vízilabdát játszik. Ha ott szellemileg hibáznak a lányok, akkor ott nagyon súlyos dolgok történhettek volna. Azt hiszem, ebben a mérkőzésben az volt a fantasztikus, hogy a lányok nemcsak jobban vízilabdáztak, hanem sokkal okosabbak voltak az olaszoknál. Ez pedig mindenképpen lenyűgözött" - fogalmazott Faragó Tamás.

"A hollandokkal játszanak a magyarok a döntőben. Amikor a nyitónapon ellenük elszenvedett vereséget a magyar csapat, az egy teljesen más mérkőzés volt. Mert amikor az ember döntőt játszik, ott nemcsak tiszta lappal kezdődnek a dolgok, hanem ráadásul a korábbi reflexek sem úgy működnek, mint korábban" - mondta az olimpiai bajnok vízilabdázó.

Egy mérkőzésen bármi megtörténhet. Miután lányokról van szó, elképzelhető, hogy a hollandok is kifoghatnak egy rosszabb szériát. Amilyen profi módon játszottunk és felszálló ágban vagyunk - azt gondolom, hogy - győzelmi esélyekkel tudunk a hollandok ellen játszani.

A férfi vízilabda-mérkőzésen nem jelentett sokat az, hogy az első negyedben vezettünk. Ha összegezni kellene a mérkőzést, akkor azt kellene mondanom, hogy bravúros teljesítményt láthattunk Nagy Viktortól, az igazsághoz azonban sajnos hozzátartozik, hogy öt lőtt góllal nem lehet mérkőzést nyerni. Montenegró egy hihetetlen kreatív, profi vízilabdázókból álló válogatott. Pontosan felépítették az egész mérkőzést, és ha azt mondom, hogy 17 százalékos lövőteljesítményt produkáltak a magyar játékosok, akkor sajnos a végeredmény is körülbelül kalkulálható volt - mondta Faragó Tamás.

"Az olimpia megint egy más műfaj. Ott egy olyan közegben zajlanak a mérkőzések, ahol mindenki nyerési eséllyel lép fel. Természetesen a szerbek sokkal erősebbek, de azért azt hozzá kell tennem, hogy a szerb válogatott mögött körülbelül öt-hat csapat képes meglepetésre, sőt, arra is képes, hogy esetleg a döntőben a szerbeket megverje" - véli az olimpiai bajnok vízilabdázó.

Hanganyag: Sigmond Árpád