Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Manhercz Krisztián: "Mintha lemészároltunk volna tízezer embert..."

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Játszottunk már Görögország ellen a csoportban, az egy 8:8-as döntetlen lett, de azóta rengeteget változott a csapat, magabiztosabbak lettünk - értékelt a megnyert bronzmeccs után Manhercz Krisztián az InfoRádió kérdésére Belgrádban.

Összeszedettebbek voltunk, ami kijött a végeredményben is, noha a végén még így is feljöttek kissé a görögök - mondta a megnyert bronzmeccs után Manhercz Krisztián az InfoRádió kérdésére Belgrádban. Hozzátette: bár néhány napon belül játszottunk újra a görögökkel, de nem visszavágó-hangulatban érkeztünk a medencébe, inkább a világliga-találkozó előzeteseként tekintettünk a meccsre. Természetesen az Eb-érem megszerzése is motivált mindenkit.

Nagyszerű érzés volt játszani ilyen hatalmas közönség előtt - mondta Manhercz Krisztián, akinek mégis nagyobb élmény volt ebből a szempontból a Montenegró elleni meccs, mert ott többen fütyültek. Akkor minden név után akkora hangzavar volt, mintha lemészároltunk volna 10 ezer embert - tette hozzá.

A görögök elleni találkozón sokat számított, hogy rengeteg magyar szurkoló segítette a csapatot a lelátókról - hangsúlyozta Manhercz.

A teljes tornát így véleményezte a magyar válogatott: "rendkívül sokat fejlődtünk, az Eb előtt 20 napot tudtunk együtt készülni, végig egy felfelé ívelő pályán mozogtunk. Igaz, az elődöntőben kikaptunk, ez volt az egyetlen gyenge teljesítményünk, plusz az Oroszország elleni meccs első felére nem lehetünk büszkék. Bizakodó vagyok, szerintem sokat tudunk még fejlődni. Az Eb-bronz eléggé motiváló, különösen azért, mert olyan csapatokat tudtunk legyőzni, mint Horvátország és a görögök."

Egyéni teljesítményéről Manhercz annyit mondott, hogy a torna elején nem volt elégedett saját magával, de a végén már sikerült az önmagától elvárt szinten játszania.