Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Buffon megmondta, mikor vonul vissza

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Gianluigi Buffon, a Juventus és az olasz labdarúgó-válogatott legendás kapusa a 2018-as világbajnokság után szeretne visszavonulni.

A 38. életévét csütörtökön betöltő hálóőr kedden jelentette be a karrierjének lezárásával kapcsolatos terveit.

"Amennyiben sikerül addig a mostani szinten tartani a formámat, akkor a 2018-as vb-n is ott leszek" - mondta a 154-szeres, ezzel olasz rekorder futballista, akinek a hatodik vb-je lenne az oroszországi torna.

A 2006-ban vb-címet, 2012-ben Európa-bajnoki ezüstérmet nyert kapus helye a válogatottban és klubjában, a Juventusban is megkérdőjelezhetetlen. Torinói megbecsültségét pedig jól érzékeltetik Giuseppe Marottának, a Juve ügyvezetőjének szavai:

"Buffon jövője a saját kezében van, addig maradhat Juventusnál, ameddig csak akar."

Az olasz élvonalban 1995-ben, 17 évesen debütált kapus kedden a legutóbbi Aranylabda-szavazásról is ejtett néhány szót, ugyanis nagy meglepetést keltve még az 59-es bő listára sem fért fel, annak ellenére, hogy a Juventusszal tavaly bajnokságot és kupát nyert, a Bajnokok Ligájában pedig döntőt játszott.

"Úgy érzem, helyem lett volna a névsorban, persze tisztában vagyok vele, hogy a győzelemre egy pillanatig sem volt esélyem" - nyilatkozta a kapus, aki 2006-ban második volt a szavazáson honfitársa, Fabio Cannavaro mögött.

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.