Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

FINA-vezérek: "Ez egyszerűen lenyűgöző!"

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban fogadta Julio C. Maglionét, a FINA elnökét, Cornel Marculescut, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség ügyvezető igazgatóját és Gyárfás Tamást, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnökét - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t. A találkozó után Dr. Julio C. Maglione, Cornel Marculescu és Gyárfás Tamás a Dagálynál zajló építkezésre sietett, ahol a nemzetközi szövetség tisztviselői lenyűgözve figyelték a 2017. évi budapesti világbajnokság majdani fő helyszínén zajló munkálatokat - áll a MÚSZ sajtóközleményében.

Maglione elnök utoljára tavaly május közepén járt ugyanitt, amikor letették a létesítmény alapkövét - az azóta eltelt kilenc és fél hónapban valósággal kinőtt a földből a leendő uszoda, amelynél immár a tetőszerkezet irdatlan acélelemei is csaknem a helyükre kerültek.

"Ez egyszerűen lenyűgöző" - áradozott Julio Maglione, miután a kivitelezésért felelős KKBK projektvezetője, Fodor Tamás, illetve a Market Zrt. vezetője, Scheer Sándor végigkalauzolta a vendégeket az épületen. "El sem akarom hinni, hogy ennyi idő alatt ennyi mindent csináltak - közölte a FINA elnöke. - Látszik, hogy a miniszterelnök és a kormányzat teljes támogatását élvezi az esemény, Gyárfás Tamás vezetésével pedig egy rendkívül erős szervezőcsapat dolgozik az előkészületeken. Biztos vagyok abban, hogy 2017-ben Magyarország rendezi minden idők legjobb világbajnokságát. Ugyanakkor ne feledjék: ami itt épül, az nem a világbajnokságra épül - ez az országé lesz, a következő generációké, ők élvezhetik igazán a gyümölcseit."

Cornel Marculescu, a FINA ügyvezető igazgatója szintén elismeréssel szólt a látottakról. "Sok létesítményben jártam már, de ilyen sebességgel még egy sem épült. Örömmel látom, hogy hatalmas a medencetér, az ilyen helyeken lehet igazán nívós világeseményeket rendezni. Minden adott lesz, hogy a világbajnokság kirobbanó siker legyen, ami nem kis lökést adhat Budapestnek alig másfél hónappal a 2024-es olimpiáról döntő szavazás előtt."

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke mindehhez annyit tett hozzá, hogy "valahányszor itt járunk, és látjuk ezt a csodát, mindig az fut át rajtam: már nem éltünk hiába. Ennél többet aligha tehettünk a magyar úszósportért, a jövő nagy sikereiért. A világbajnokság tizenhat napig tart, ez az uszoda viszont több emberöltőn át lesz fantasztikus versenyzők otthona."

A nemzetközi szövetség vezérkara egyébként a FINA Év Sportolója gála alkalmából ülésezik Budapesten: a január 31-én, a Pesti Vigadóban esedékes díjátadón - melyen Hosszú Katinka és Cseh László jóvoltából két magyar úszó is az esélyesek között van - a hat vizes diszciplína 2015-ös legjobbjait hirdetik ki. Azt megelőzően a FINA Büro dönt a 2021. évi világbajnokság helyszínéről.

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.