Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Kemény Dénes irigykedett a szerbekre

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Irigykedett a szerbekre Belgrádban a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a kiválóan lebonyolított Európa-bajnokság miatt. Kemény Dénes az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy az aranyérmes női csapat szövetségi kapitánya, Bíró Attila meddig folytathatja.

"Két elődöntős csapatunk volt. Egyszerű volt a tétel: ha három meccset nyerünk, akkor lesz egy aranyunk és egy bronzunk. Az is egyszerű lett volna, ha négy meccset nyerünk a négyből. A kettőnél már nem lehetett tudni, hogy az mit hoz: két érmet - az két bronz lett volna - vagy egyet, amely egy arany. A mostani szerepléssel mindenképpen elégedett lennék Rióban is" - fogalmazott a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

Bíró Attila eredeti szerződése április végével lejárt volna.

"A szerződés meghosszabbítása megtörtént, Attila ez alapján a budapesti világbajnokság végéig marad a kapitány" - számolt be az InfoRádiónak Kemény Dénes.

Benedek Tibor szövetségi kapitány csapatának ugyanakkor a trieszti kvalifikációs torna következik.

"A férfi válogatott megkapta a legnagyobb segítséget az előrelépéshez: a tavalyi gyengébb szereplést. Az lelkileg is és szakmailag is komoly önvizsgálatot váltott ki a csapatból, és most már lehetett látni az eredményét. Azt gondolom, hogy nagyon nehéz lesz Rióban bárkinek a magyar csapatot megvernie" - fogalmazott.

"Ha egy nálunk tíz góllal gyengébb csapatot nem fogunk tudni megverni a negyeddöntőben Triesztben, az áprilisi olimpiai kvalifikációs tornán, akkor keresztben átúszom a Dunát" - jelentette ki Kemény Dénes.

A teljes Európa-bajnokság rendezéséről is beszélt.

"Irigy vagyok. Meg voltam győződve arról, hogy a budapesti Eb-t nem lehet egalizálni. A szerbeknek sikerült" - összegzett.

"De nem baj, majd a férfi Bajnokok Ligája Final Sixet és ha megkapjuk a 2020-as Eb-t, akkor az új Dagály uszodában még jobban csináljuk. Azt láttam, hogy náluk a kassza felülről nyitva volt, mindent megcsináltak profi módon" - mondta az InfoRádiónak a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

Hanganyag: Farkas Dávid

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!