Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Póta Georgina kikapott a negyeddöntőben

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Póta Georgina hat szettben alulmaradt a kínai születésű, török színekben versenyző Hu Melekkel szemben a portugáliai Gondomarban zajló asztalitenisz Top 16 bajnokságon, így a folytatásban az 5-8. helyért küzdhet.

A világranglistán 38. magyar játékos már a pénteki csoportszakasz során is játszott két ázsiai származású riválissal - egy-egy győzelem és vereség volt ellenük a mérlege -, s a szombati negyeddöntőben is egy ex-kínai várt rá úgy, hogy ezúttal már nem három, hanem négy nyert szettre ment a csata.

Az első játszma szoros küzdelem után a 31 éves Pótáé lett, ezután azonban a nála négy évvel fiatalabb, világranglista-26. Hu irányított, aki előbb fordított, majd 3-1-re ellépett. Az ötödik szettben 7-8-as állásnál Téglás Péter szövetségi kapitány időt kért, s ez úgy tűnt, használt, mert a magyar játékos fordított, a játszmákat tekintve pedig sikerült szépítenie. Ahogy a korábbi szettekben, a hatodikban is fej fej mellett haladtak a felek, de 9-9 után nem Póta szett-, hanem Hu meccslabdája következett, amelyet ki is használt, így ő lépett tovább a legjobb négy közé.

A torna pénteki első szakaszában négy négyfős csoportban zajlottak a mérkőzések, az első két-két helyezett került a negyeddöntőbe, ahonnan kezdve már egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem úgy, hogy minden helyezést eldöntenek.

Póta tavaly, Bakuban is kikapott a negyeddöntőben, majd végül hatodikként zárt. Most, 15.30 órától az osztrák Sofia Polcanova lesz az első ellenfele az 5-8. helyért.

Eredmény (a nemzetközi szövetség honlapjáról):
nők, negyeddöntő:
Hu Melek (török)-Póta Georgina 4-2 (-14, 9, 9, 8, -9, 9)

A vasárnapig tartó bajnokság összdíjazása 10 ezer euró, a győztesek két-két ezerrel gazdagodnak. Mindkét nem versenyének első három helyezettje részvételi jogot szerez a világkupára, amelyre ősszel kerül sor.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!