Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

FIFA - Az afrikai szövetségek mégsem egyhangúlag támogatják Salman sejket

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Libériai Labdarúgó Szövetség elnöke szerint nem igaz, hogy az afrikai szövetség (CAF) összes tagszervezete a bahreini Salman Bin Ibrahim al-Kalifa sejket támogatja a nemzetközi szövetség (FIFA) február 26-ai elnökválasztásán.

Musa Bility hétfőn elárulta, hogy legalább 26 afrikai ország dacol a kontinentális konföderációval, és biztosan nem a bahreini sportvezetőt támogatja majd. Információit arra alapozza, hogy a CAF-tagok csaknem felével beszélt. Egyben hangsúlyozta, hogy a CAF vezetésének döntése nem kötelező érvényű az országos szövetségek számára.

Az 54 tagszervezetet számláló CAF alelnöke, a Seychelles-szigeteki Suketu Patel pénteken megerősítette a végrehajtó bizottság határozatát, miszerint minden afrikai szövetség Salman sejkre fog szavazni Zürichben.

Musa Bility korábban maga is szeretett volna indulni az elnöki posztért, ám decemberben a FIFA eseti választási bizottsága nem minősítette őt hivatalos jelöltnek. Az elutasítás okáról személyiségi jogok védelmére hivatkozva semmit nem hoztak nyilvánosságra. A libériai sportvezető erre visszautalva elárulta: levélben szólította fel távozásra a bizottság elnökét, Domenico Scalát, mert ugyanúgy svájci állampolgár, miként az egyik elnökjelölt, Gianni Infantino, az európai szövetség (UEFA) főtitkára.

Az ázsiai szövetség (AFC) már korábban a támogatásáról biztosította Salman sejket, a dél-amerikai szövetség (Conmebol), valamint hét közép-amerikai ország pedig Infantinót támogatja.

A FIFA elnöki posztjára öten pályáznak: Salman sejken és Infantinón kívül Ali bin al-Husszein jordán herceg, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja; a francia Jérome Champagne, a FIFA korábbi főtitkár-helyettese; valamint Tokyo Sexwale dél-afrikai üzletember. A szavazásra február 26-án, Zürichben kerül sor.

Az eddigi elnököt, a svájci Joseph Blattert - az UEFA-elnök Michel Platinihez hasonlóan - a FIFA független etikai bizottsága korrupció és egyéb bűncselekmények miatt nyolc évre eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől.

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.

Csapatépítés, esküvő, konferencia?

A Travelo rendezvény melléklete jobbnál jobb tippekkel könnyíti meg rendezvényei szervezését!