Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Felsorakoztak Infantino mögé az európai klubok

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Bár szavazati joggal nem rendelkezik, de Gianni Infantinót, az európai szövetség (UEFA) svájci főtitkárát támogatja a nemzetközi szövetség (FIFA) február 26-i elnökválasztásán az európai labdarúgóklubokat tömörítő szervezet (ECA).

"Mindig elégedettek voltunk vele, bizalmon alapuló, komoly együttműködés volt közöttünk. Ugyan mi nem voksolhatunk, de a futball szellemiségének nevében Gianni Infantinót támogatjuk" - nyilatkozta Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München elnöke, egyben a 220 klubot tömörítő ECA vezetője a szervezet keddi, párizsi ülését követően.

A FIFA elnöki posztjára öten pályáznak: az európai tagországok, köztük Magyarország támogatását élvező Infantino, aki mögött tíz dél-amerikai és hét közép-amerikai szövetség is felsorakozott. Mellette Ali bin al-Husszein jordán herceg, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja; a francia Jérome Champagne, a FIFA korábbi főtitkár-helyettese; a bahreini Salman Bin Ibrahim al-Kalifa sejk, az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) elnöke; valamint Tokyo Sexwale dél-afrikai üzletember a jelölt.

Az eddigi elnököt, a svájci Joseph Blattert - az UEFA-elnök Michel Platinihez hasonlóan - a FIFA független etikai bizottsága korrupció és egyéb bűncselekmények miatt nyolc évre eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől.

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!