Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Meghívták a magyar lányt a leghíresebb hódeszkás versenyre

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Meghívást kapott a Burton US Open elnevezésű klasszikus versenyre a világkupagyőztes Gyarmati Panka, aki előtt magyar hódeszkás még soha nem szerepelt a rangos eseményen.

A Magyar Snowboard Szövetség (MSBSZ) közleménye szerint az egyesült államokbeli viadalt az idén 34. alkalommal rendezik meg, ezúttal a coloradói Vailben. Ezt a versenyt nem a nemzetközi szövetség (FIS), hanem a nagy hagyományokkal rendelkező hódeszka-versenyeket tömörítő World Snowboard Tour (WST) nevű szervezet rendezi, a fődíj kategóriánként 45 ezer dollár (12,5 millió forint).

A Burton US Openen félcső és slopestyle (trükkös akadályverseny) kategóriában mérik össze tudásukat a hódeszkások, a női mezőny mindkettőben 16 fős lesz. Meghívást a világranglista első 10 helyezettje és hat szabadkártyás versenyző kap, utóbbiakat az aktuális formájuk és a közelmúltban nyújtott teljesítményük alapján választják ki.

"Nem gondoltam volna, hogy valaha is kapok meghívást, teljesen váratlanul ért. Ott lenni is hatalmas dolog, ezért eredményben nem várok sokat" - idézte az MSBSZ keddi közleménye a slopestyle-ban érdekelt 23 éves Gyarmati Pankát, aki január 22-én nyert vk-versenyt az egyesült államokbeli Mammoth Mountainen.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.