Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Olasz Forma-4-es csapathoz szerződött Schumacher fia

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mick Schumacher, a Forma-1 hétszeres világbajnokának, Michael Schumachernek a fia a Forma-4-es autós gyorsasági sorozatban szereplő olasz Prema Powerteamhez igazolt.

A 17. születésnapját márciusban ünneplő tehetség szerződtetését pénteken jelentette be az istálló, mely az olasz és a német Forma-4-es sorozatban is szerepel, s tájékoztatása szerint később dől majd el, hogy új pilótájuk melyik bajnokságban indul.

A Prema szoros kapcsolatban van a Forma-1-es Ferrari pilótaképző akadémiájával, ugyanakkor a csapat jelezte, hogy Schumacher ahhoz a programhoz nem fog most csatlakozni. Mick Schumacher tavaly a német Forma-4-ben, a Van Amersfoort Racing csapatában versenyzett.

A Forma-4-es kategóriát a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azért hozta létre, hogy az együléses autókkal versenyző fiatal pilótáknak könnyebbé tegyék a gokartozás és a Forma-3-as géposztály közötti váltást.

Michael Schumacher, aki hét vb-címéből ötöt a Ferrarival szerzett, 2013. december 29-én síbalesetet szenvedett a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Sokáig mesterséges kómában tartották, majd fokozatosan felébresztették, s több mint egy éve a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják, kérdéses, hogy a rehabilitációs időszak meddig fog tartani. A legendás versenyzőről február elején Luca di Montezemolo, a Ferrari korábbi elnöke azt mondta, hogy nincsenek jó hírei az állapotáról.

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.