Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

A győri kajak-kenusok és a Vasas leány kosarasai kapták az Év Műhelye-díjat

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Graboplast Győri Vízisport SE kajak-kenusai és a Vasas Akadémia leány kosarasai kapták a két-kétmillió forintos támogatással járó Az év műhelye elismerést a szerdai díjátadó gálán.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által közösen életre hívott utánpótlás-nevelési díjat a 2015-ben nyújtott teljesítmények alapján egy szakmai kuratórium ítélte oda az arra legérdemesebbnek tartott két műhelynek.

A díjat negyedszer adták át, 2012-ben a Vasas vívói, 2013-ban a Kőbánya SC úszói, 2014-ben pedig három sikeres szakosztálya - cselgáncs-, kajak-kenu és öttusa - révén a KSI egyesülete nyerte el. Most fordult elő először, hogy két kategóriában hirdettek győztest, miután külön díjazták az egyéni és a csapatsportágak legjobb szakosztályait.

Borkai Zsolt, a MOB első embere betegség miatt nem volt jelen az eseményen, de felolvasott köszöntőjében úgy fogalmazott: ez az a rendezvény, ahol biztosan találkozhatunk a jövő olimpiai bajnokaival. Az elnök emlékeztetett arra, hogy a díjazott fiatal sportolók egy olyan generáció tagjai, amely kimagasló finanszírozásban részesül.

A Győri Vízisport SE kajak-kenusai azzal érdemelték ki az elismerést, hogy utánpótláskorú versenyzői a felnőtt, az U23-as és az ifjúsági korosztály világ- és Európa-bajnokságain összesen 11 arany-, 12 ezüst- és 6 bronzérmet szereztek. Az egyesület ifjú sportolói közül a kajakos Homonnai Luca, a kenus Takács Kincső, Lakatos Zsanett és Hérics Dávid nemcsak a korosztályos, hanem a felnőtt világversenyeken is dobogóra állhatott.

A Vasas Akadémia leány kosarasai annak köszönhetik a díjat, hogy két játékosuk, Aho Nina és Tóth Tímea is részese volt annak az U18-as 3x3-as válogatottnak, amely a minszki Európa-bajnokságon aranyérmes lett, míg a debreceni vb-n a harmadik helyet szerezte meg. A fővárosi piros-kék klubból az U20-as válogatottba négy, az U18-as és az U16-os keretbe pedig egyaránt három játékos került be.

A díjakat Szabó Bence, a MOB főtitkára, Pósfai Gábor, a Decathlon ügyvezető igazgatója és Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu ügyvezetője adta át.

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!